Δρ. Αβραάμ Ηλία: Όλα τα παιδιά να επιστρέψουν πίσω στα σχολεία (BINTEO)

Το φλέγον ερώτημα των τελευταίων ημέρων, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είναι αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και με ποιους περιορισμούς.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο δρ. Αβρααμ Ηλία (Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ), αναφέρθηκε τόσο στο μικρό αριθμό μεταδοτικότητας από τα παιδία όσο και στο άνοιγμα των σχολείων.

Αρχικά

ανέφερε ότι από το σύνολο των ανθρώπων που έχουν νοσήσει το 2020, μόνο το 8% ήταν ηλικίες κάτω των 18 ετών, που αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 29% του πληθυσμού.

«Τα παιδιά κάτω των 13 ετών νοσούν και μεταδίδουν πολύ λιγότερο από τους ενήλικες.  Αυτό που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο είναι οι ηλικίες 16-18 ετών, όπου η μεταδοτικότητα είναι ίδια με αυτή των ενηλίκων», είπε.

Στη συνέχεια είπε ότι η παιδεία είναι ένας βασικός πυλώνας που διαμορφώνει τους μελλοντικούς ανθρώπους σε μια κοινωνία.

«Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει προκαλέσει ψυχολογικά στα παιδιά, και αυτό θα τους στιγματίσει στην μετέπειτα ένταξη τους στην κοινωνία των ενηλίκων, γιατί τα παιδιά είναι ένας ευαίσθητος οργανισμός, που αν έχουν κάποια επίδραση στη φάση που αναπτύσσεται αυτός ο οργανισμός, τότε θα στιγματιστούν για μια ζωή», τόνισε ο δρ Ηλίας.

Δείτε εδώ: Δρ. Αβραάμ Ηλίας: Τα δεδομένα και η συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων

Μετέπειτα, εξέφρασε την δική του άποψη για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας τα εξής: «Πιστεύω ότι πρέπει να πάνε όλες οι βαθμίδες πίσω στο σχολείο, ιδίως τα παιδιά του δημοτικού γιατί οι πιθανότητες είναι χαμηλές να νοσήσουν και να μεταδώσουν, όπως επίσης και τα παιδιά του γυμνασίου».

«Σε αυτό που είχαμε μια επιφύλαξη είναι στα παιδιά του λυκείου, όμως επειδή αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε μια σημαντική καμπή όσο αφορά την καριέρα τους και την εξασφάλιση τους μέλλοντος τους και αφού αυτά τα παιδιά είναι ώριμα να συμμορφωθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψουν πίσω με αυστηρή εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων».

Κλείνοντας τόνισε πως ένα κράτος το οποίο σέβεται τον εαυτό του πρέπει να επενδύει πρώτιστα σε δύο πράγματα, στην παιδεία και στην υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Καραγιάννης: Σταδιακή η άρση των μέτρων-Τα τεστ σε επιχειρήσεις και τα smsΜειώθηκε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς
Keywords
Τυχαία Θέματα