Δοξολογίες και παρελάσεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Με δοξολογίες και παρελάσεις η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Στις 09.30 θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασιλείου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Νίκος Κουγιάλης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 08.30 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ονούφριος Κουλλάς, βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Στη Δερύνεια στις 09.00 το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Πάντων θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γιώργος Κάρουλλας, βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Δημητράκη Χριστοδούλου όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ στη Σωτήρα, στην οποία θα λάβουν μέρος Οργανωμένα Σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα