Η Κύπρος τιμά την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου

Τιμάται σήμερα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου του 1955.

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένος

ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση, για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1η Απριλίου, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στις 10:00 π.μ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα στις 11:00 π.μ. όπου θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί και σε άλλες πόλεις/κωμοπόλεις και χωριά.

Συγκεκριμένα, θα παραστούν στη Λεμεσό, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στην Πάφο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο Παραλίμνι, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, στην Πάχνα, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο Λιοπέτρι, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου και στη Σωτήρα, ο Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Το Σάββατο ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα