«Δουλειά μου είναι να κάνω δύσκολη τη ζωή του Μπεργκ»

Τον πρώτο Νορβηγό τεχνικό στην ιστορία του συλλόγου παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12). Ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν συστήθηκε στο κοινό του ΑΠΟΕΛ και της ποδοσφαιρικής Κύπρου και ανέλυσε τόσο τη φιλοσοφία όσο και τις βλέψεις του με τους πρωταθλητές.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης. «Καλωσορίζουμε τον κ. Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν. Ευελπιστούμε να βρήκαμε τη λύση

που θα παίζει ποδόσφαιρο ελκυστικό, για να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο μας. Δεν το κρύβω ότι ένα μερίδιο απώλειας των οπαδών μας οφείλεται και στο ποδόσφαιρο που παίζαμε τελευταία. Πιστεύουμε ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά, ώστε να πάρουμε το 100% από κάθε παίκτη», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας και συνέχισε:

«Παρόλα αυτά δεν πρέπει να το κρύβουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και με λυπεί που τα ΜΜΕ δεν έκαναν τον θόρυβο για την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, ίσως γιατί σας έχουμε συνηθίσει. Έτυχε λίγο αυστηρής και άδικης κριτικής, όσο και αν ο ΑΠΟΕΛ δεν απέδιδε, είναι το μοναδικό σωματείο που διαπρέπει στην Ευρώπη. Και επειδή είδα δημοσιεύματα: μολονότι έχουμε ρεκόρ αλλαγής προπονητών, ελκύουμε πολλά ονόματα, η λίστα μας ήταν τόσο μεγάλη και καταλήξαμε στην καλύτερη επιλογή για την ομάδα μας. Προσπάθειά μας ως διοίκησης, πέραν από τους στόχους, είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένος ο ΑΠΟΕΛ, όχι οι φίλαθλοι να αλληλοκατηγορούνται για προπονητές και ποδοσφαιριστές, γιατί ο ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων ισχύει και θα ισχύει».
 

«Πρέπει να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο»
Ακολούθως το λόγο πήρε ο νεοφερμένος προπονητής. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με έφερε στην ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να βελτιώσω τα πράγματα στο σύλλογο. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Κερδίζει τίτλους τον ένα χρόνο μετά τον άλλο, κάτι που δεν είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Όταν παίζουμε με 11 παίκτες, οι 10 πρέπει να σκέφτονται πιο επιθετικά. Προτιμώ πάντα να κερδίζω με 3-4 γκολ παρά με 1-0. Είχα βρεθεί ξανά εδώ πέρα ως προπονητής της Ρόσενμποργκ. Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον κόσμο και να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα, την οποία βίωσα εγώ, όταν ήρθα», ήταν η εισαγωγική τοποθέτηση του 54χρονου, ο οποίος ακολούθως μίλησε για...


...τη φιλοσοφία του: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να έχουμε δομή στον τρόπο που κάνουμε επίθεση. Ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο ρόλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις με περισσότερο κόσμο. Για μένα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είτε παίζουμε εναντίον της Βασιλείας είτε εναντίον της Ομόνοιας. Έχω δει την ομάδα σε αρκετά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα καλό σύνολο, ώστε να κτίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

...τη μεταγραφική ενίσχυση: «Αυτές τις μέρες θα τις εκμεταλλευτούμε για να δούμε τι λείπει στην ομάδα. Έχω τα δικά μου σχέδια, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Το σημαντικό για μας είναι να ξέρουμε τι ακριβώς χρειαστούμε. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να περιμένουμε ακόμα λίγο για να είμαστε σίγουροι για τους παίκτες που θα έρθουν».

...το πού θα επικεντρωθεί: «Στο επιθετικό παιχνίδι. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο σκοράρισμα, να βάζουμε περισσότερους παίκτες στο τετράγωνο και να έχουμε μια καλύτερη ισορροπία. Ελπίζω να φανούν κάποιες αλλαγές από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής».

...το αν μίλησε με τον Χένιγκ Μπεργκ ή με τον Τζον Άρνε Ρίισε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Ο προπονητής της Ομόνοιας τα πηγαίνει πολύ καλά και εμένα η δουλειά μου είναι να του κάνω δύσκολη τη ζωή του».

Κληθείς να συγκρίνει το κυπριακό με το νορβηγικό πρωτάθλημα ο Ίνγκεμπριγκτσεν σχολίασε: «Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Νορβηγίας. Η Ρόσενμποργκ όπως και ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να παίζουμε για τον κόσμο. Φυσικά θα υπάρχουν παιχνίδια, στα οποία θα είναι δύσκολο. Ο σκοπός μας θα είναι να παίζουμε για να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας».

«Θέλω να μείνω εδώ για πάρα πολλά χρόνια και να πετύχω για να επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Γιατί να μην το καταφέρω αυτό; Ξεκαθαρίζω ότι έχω έρθει εδώ μόνο για να κερδίσω τίτλους. Αυτό ελπίζω και καθημερινά θα προσπαθώ να… επεκτείνω το συμβόλαιό μου για ακόμα μια μέρα. Φυσικά όταν γίνω 60 χρόνων, θα με διώξουν!», κατέληξε ο Νορβηγός τεχνικός.

«Γι’ αυτό τον επιλέξαμε»
Ακολούθως ο Πρόδρομος Πετρίδης δέχτηκε ερωτήσεις και απάντησε για...
...τα κριτήρια επιλογής του Ίνγκεμπριγκτσεν: «Είναι φιλόδοξος και έχει εμπειρία από τίτλους. Έχει την κουλτούρα που θέλουμε ως χαρακτήρας. Ξέραμε ότι ήταν δεσμευμένος με ομάδα. Ο ίδιος είπε ότι μπορούσε να μείνει ελεύθερος. Μας διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να το κάνει και μάλιστα με δικό του κόστος και καταλήξαμε».

…το μεταγραφικό πλάνο: «Τις μεταγραφές δεν τις αποφασίζει κανένας πρόεδρος. Όταν είναι ένας παίκτης, τον οποίο γνωρίζουμε, δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις. Το πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής και κανένας άλλος. Έχει εντοπίσει ο προπονητής θέμα στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Θα μας δοθούν οι ανάλογοι στόχοι για να τους υλοποιήσουμε».

…την απόδοση του ντε Βινσέντι: «Έχει κανέναν που αμφισβητεί τον Τόμας Ντε Βινσέντι; Υπήρχαν διάφορα θέματα με τον παίκτη και θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε έναν διαφορετικό ντε Βινσέντι το 2020. Περιμένουμε από όλους τους παίκτες το κάτι παραπάνω».

…τον Τάμαρι: «Έχει συμβόλαιο για ακόμη ενάμισι χρόνο και του έγινε πρόταση ανανέωσης με αρκετά βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 4-5 βδομάδες, αν επιθυμεί, να ανανεώσει. Αν δεν το επιθυμεί, έχει ακόμα ενάμισι χρόνο συμβόλαιο. Τον Τάμαρι τον πήραμε για να τον πουλήσουμε».

…το πώς βλέπει το πρωτάθλημα: «Εάν δεν είχε γκέλες ο ΑΠΟΕΛ με ΑΕΛ και Ολυμπιακό, θα μιλούσαμε διαφορετικά. Έστω και έτσι, θεωρώ την ομάδα μου φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι πιο ανταγωνιστικό, διότι δυο παραδοσιακές ομάδες, Ομόνοια και Ανόρθωση, είναι σαφώς βελτιωμένες σε όλα τους. Ο Απόλλων είναι εκεί και θα είναι εκεί. Θα δώσουμε όλη την έμφαση στο πρωτάθλημα και στην ευρωπαϊκή μας πρόκληση, να ενισχύσουμε την ομάδα με ποιοτικές μεταγραφές και νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα βρει τα πόδια του».

Keywords
Τυχαία Θέματα