Δώσαμε στοιχεία για τη Λαϊκή

Οι έρευνες, για την υπόθεση της Μαρφίν-Λαϊκής και την απώλεια τεράστιων χρηματικών ποσών από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη.

Ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε πως έχουν δώσει στην κυπριακή Βουλή

τα στοιχεία που έχουν «για το διάτρητο σύστημα που υπήρχε στη Λαϊκή. Η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης πρέπει να ολοκληρωθεί και ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν πρέπει να είναι το πρόσχημα. Εκείνοι που έκλεψαν τα χρήματα πρέπει να τα επιστρέψουν».

Ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει πως τα δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται την Κύπρο «στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για περαιτέρω και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου της Μαρφίν-Λαϊκής και της απώλειάς τεραστίων χρηματικών ποσών από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα», και πως «απώτερος στόχος των ενεργειών τους είναι αυτοί που έχουν καρπωθεί τα χρήματα να τα επιστρέψουν πίσω στο τραπεζικό σύστημα και στους Κύπριους καταθέτες που τα έχουν απολέσει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε μία σημαντική προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας του οικονομικού σκανδάλου, που οδήγησε στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

Ο κ. Τσιρώνης, από την πλευρά του, είπε ότι «αρκετά στοιχεία παραδίδουμε στον πολιτικό και δικαστικό κόσμο. Από το 2010 η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, της οποίας ήμουν Πρόεδρος, είχε προβλέψει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και είχαμε ενημερώσει τις πολιτικές και δικαστικές Αρχές της Ελλάδας, και το τραπεζικό σύστημα, ώστε να αποτραπούν».

Σημείωσε πως «υπήρχε ένα παγόβουνο προς την Κύπρο που μπορούσε να αποφευχθεί, όταν τον Οκτώβριο του 2010, που βγάλαμε το πόρισμά μας στην προανακριτική επιτροπή, δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η διασυνοριακή συμφωνία της Μαρφίν-Λαϊκής. Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και να μη φορτωθεί τότε ο λαός τα χρέη που δημιουργήθηκαν από δάνεια που δόθηκαν κυρίως σε εφοπλιστές στην Ελλάδα. Εδώ και 7 χρόνια δίνουμε αυτόν τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως. Είμαστε στη διάθεση των Αρχών για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα