Οι αγρότες πρέπει να ενημερώνονται

Οι αγρότες οφείλουν και έχουν υποχρέωση να ενημερώνονται για τους νόμους και τους κανονισμούς που χρειάζεται να ακολουθούν, ώστε να είναι νόμιμοι και να διασφαλίζουν την εγκυρότητα της αίτησής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, «η Μονάδα Πολλαπλής Συμμόρφωσης είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της τήρησης των ελάχιστων υποχρεώσεων (Πολλαπλή Συμμόρφωση) που αναλαμβάνουν να εφαρμόζουν οι γεωργοί για να λαμβάνουν γεωργικές επιδοτήσεις.

Αυτές οι ελάχιστες υποχρεώσεις αφορούν τις: Κανονιστικές Απαιτήσεις Διαχείρισης, που είναι 13 κανονισμοί και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν

την προστασία του περιβάλλοντος, την αναγνώριση και καταγραφή των ζώων, τη δημόσια υγεία και την υγεία των ζώων και των φυτών και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, και τις Καλές Γεωργικές και Περιβαλλοντικές Συνθήκες που αποτελούν ένα σύνολο πρακτικών, που πρέπει οι γεωργοί να χρησιμοποιούν κατά την αξιοποίηση του εδάφους, με στόχο να αποφευχθεί η εγκατάλειψη ή η υποβάθμιση της γεωργικής γης».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η τήρηση των απαιτήσεων της Πολλαπλής Συμμόρφωσης ελέγχεται από ένα σύστημα ελέγχου και στις περιπτώσεις που παρατηρούνται μη συμμορφώσεις από τις απαιτήσεις της Πολλαπλής Συμμόρφωσης επιβάλλονται ποινές, το ύψος των οποίων είναι ανάλογο με το μέγεθος και την επανάληψη της μη συμμόρφωσης».

Ο ΚΟΑΠ ενημερώνει με επιστολές τους γεωργούς για όλες τις μη συμμορφώσεις στις οποίες υπόκειται η αίτησή τους. Για περισσότερες πληροφορίες για όλους τους νόμους και τους κανονισμούς με τους οποίους χρειάζεται να συμμορφώνονται οι αιτητές βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy ή στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας http://www.moa.gov.cy/pollaplisimmorfosi ή στο τηλέφωνο 77771999.

Keywords
Τυχαία Θέματα