Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Μαριούπολη

Την ώρα που η Μαριούπολη βρίσκεται σε στενή πολιορκία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει πως είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν τα θύματα των ρωσικών επιθέσεων, ενώ προσθέτει πως όσοι θάφτηκαν ήταν αδύνατο να ταυτοποιηθούν. 

Μάλιστα τα  νεκροτομεία έχουν γεμίσει με νεκρούς ενώ ο αντιδήμαρχος της πόλης Serhiy Orlov μιλώντας χθες Τετάρτη επεσήμανε πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.200 πολίτες. Παράλληλα ο Orlov μιλώντας στο CNN τόνισε πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό

να είναι «τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερος» από την πρόσφατη εκτίμηση.

Στο μεταξύ εικόνες που δημοσιεύουν οι New York Times από διάφορα σημεία της Μαριούπολης δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν ισοπεδωθεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί από δορυφόρο δείχνουν τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν σημειωθεί στα δυτικά της Μαριούπολης όπου βρέθηκαν στο στόχαστρο σπίτια, εμπορικά κέντρα και χωράφια. Μάλιστα στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρέθηκαν χωράφια κοντά στον M14, έναν σημαντικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μαριούπολη με την Οδησσό.

Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι  εδώ και μία εβδομάδα έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη όπου βρίσκονται περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των αμάχων με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να είναι παγιδευμένοι χωρίς νερό, φαγητό, ζέστη και φάρμακα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα