Δωρεές, ακυρώσεις εκδηλώσεων και αναβολή εκλογικών διαδικασιών λόγω COVID-19

Δωρεές σε κοινωνικά παντοπωλεία λόγω Πάσχα, ακυρώσεις εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα αλλά και εκλογικής διαδικασίας στο Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και ταχυδρομικά γραφεία που παρέμειναν κλειστά για λόγους δημόσιας υγείας είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία σχετικές ανακοινώσεις έχουν σταλεί μέχρι και αυτή την ώρα στο ΚΥΠΕ.



Το

ΕΤΕΚ αναφέρει ότι «λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που διάγει η Κύπρος, καθώς και ολόκληρη η ανθρωπότητα ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID – 19), που είναι μια κατάσταση που καθιστά αδύνατη ή/και επικίνδυνη τη διεξαγωγή ή/και έστω την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών τη μέρα που καθορίστηκε δηλαδή το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, αποφάσισε την αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και τη μετάθεσή της σε μεταγενέστερο χρόνο».

Σχετική απόφαση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνο και σε κάθε περίπτωση όταν θα το επιτρέπουν οι συνθήκες αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας.

Πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι όπως οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, νοουμένου πως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σε κάθε περίπτωση το ΕΤΕΚ θα ενημερώσει τα μέλη του έγκαιρα και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στην περί ΕΤΕΚ νομοθεσία και Κανονισμούς.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, παρατείνεται αντιστοίχως και η θητεία των μελών του υφιστάμενου Γενικού Συμβουλίου, της Διοικούσας Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ.

Η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι πραγματοποιεί «δωρεάν μεταφορές χρημάτων μέχρι €1000, μέσω του Online Banking ενώ 4000 πελάτες της εγγράφηκαν στα ψηφιακά κανάλια τις τελευταίες ημέρες χωρίς οποιαδήποτε φυσική επαφή με την Τράπεζα.

Οι πελάτες, χρησιμοποιώντας το Web Banking και το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας κερδίζουν χρόνο και χρήμα, καθώς η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή λόγω της αυξημένης ανάγκης των πελατών για αποστολή χρημάτων στην Κύπρο και στην Ευρώπη. 

Συγγενείς Κυπρίων οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή για τον επαναπατρισμό τους, γονείς φοιτητών αλλά και συγγενείς και φίλοι ατόμων τα οποία χρήζουν οικονομικής στήριξης αυτή τη περίοδο επωφελούνται καθημερινά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, προστατεύοντας την υγεία τους, γρήγορα και οικονομικά.    

Επίσης η Ελληνική Τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να εγγραφούν άμεσα και μέσω διαδικτύου στα ψηφιακά της κανάλια.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί την εταιρεία Sunnyseeker Hotels η οποία πρόσφερε το ποσό των €2,000 στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας και το πρόγραμμα #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και άτομα 3ης ηλικίας, ενισχύοντας έτσι το κοινωνικό έργο του Δήμου Λάρνακας.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί όλους όσοι προσφέρουν επώνυμα και ανώνυμα στηρίζοντας το κοινωνικό έργο του δήμου.

«Ευχή είναι όπως η ενέργεια αυτή αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς και ιδιώτες», αναφέρει ο δήμος.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το κοινωνικό έργο και την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας μπορούν να εισφέρουν στον Αρ. Λογαριασμό 314-01-244-239-04 -  Iban CY41 0050 314 0003 1401 2442 3904 - SWIFT code (BIC) of Hellenic Bank is HEBACY2N - Ελληνική Τράπεζα, οποιοδήποτε ποσό.

Εξάλλου, ο Δήμος Πάφου πληροφορεί το κοινό ότι λόγω των καθιερωμένων δημοσίων αργιών κατά την περίοδο του Πάσχα, όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα (Διακαινησίμου) 20 Απριλίου.

Σε σχέση με το πρόγραμμα αποκομιδής των σκυβάλων, έχει διευθετηθεί όπως τη Μεγάλη Παρασκευή εφαρμοστεί κανονικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα γίνει αποκομιδή σε οποιανδήποτε συνοικία / περιοχή και το πρόγραμμα θα επαναρχίσει κανονικά την Τρίτη του Πάσχα.

Ως εκ τούτου καλούνται οι δημότες όπως τοποθετήσουν τα σκύβαλα προς αποκομιδή το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 99631694.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών συγχαίρει τους δημότες του «για την πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά του covid-19» και τους ευχαριστεί  «για την άψογη συνεργασία.

«Η εβδομάδα των παθών που διανύουμε φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για όλους, αλλά σας παρακαλούμε να συνεχίσετε με όλη την ψυχική δύναμη που διαθέτετε, να εφαρμόζετε όλα τα μέτρα προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες όσο πιο σύντομα γίνεται» αναφέρει ο Δήμαρχος, Μάριος Αρμένης.

Καλεί τους δημότες «όπως το βράδυ της Ανάστασης του Κυρίου μας στις 10:45μ.μ. ανάψετε τα φώτα των σπιτιών σας και βγείτε στις βεράντες σας, κρατώντας λαμπάδες για να ψάλλουμε όλοι μαζί το ‘Χριστός Ανέστη’».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας, «αφού έλαβε υπόψη τα σχετικά Διατάγματα, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και την αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβάλλεται το 12ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2020».

Αναφέρει ότι «επειδή η συγκεκριμένη εκδήλωση συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες κόσμου, είναι προς το δημόσιο συμφέρον η αναβολή του Φεστιβάλ και η προκήρυξή του για τον Μάϊο του 2021».

Εξάλλου, «οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοι της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με την υπηρεσία Κοινωνικής αλληλεγγύης της Μητροπόλεως ΚΥΚΑΤ διοργανώνουν κάθε 15 μέρες αξιόλογη ανθρωπιστική βοήθεια σε 200 οικογένειες αλλοδαπών και 300 οικογένειες οικονομικά δυσπραγούντων συμπατριωτών μας».

Επιπρόσθετα της δεκαπενθήμερης ανθρωπιστικής βοηθείας, την ημέρα τουΠάσχα θα  σταλούν εκατοντάδες φλαούνες και σοκολάτες σε εμπερίστατες οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη, «αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων και εταιρειών που πρόσφεραν αφιλοκερδώς, προϊόντα αλλά και των εθελοντών που με την προσωπική τους παρουσία βοήθησαν στο να συσκευασθούν και να μοιραστούν τα πακέτα».

Η Ιερά μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια όλους τους εθελοντές και χορηγούς οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως.

Τέλος, κλειστά παρέμειναν σήμερα Μεγάλη Τρίτη τα Ταχυδρομικά Γραφεία στον Αερολιμένα Λάρνακας και στην κοινότητα Αυγόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα