Δώρα&χαμόγελα στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, η Νεολαία Οικολόγων και η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων επισκέφτηκαν το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου. Τα παιδιά που νοσηλεύονται ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη του Πράσινου Άη Βασίλη, που ευχήθηκε σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να παίξουν με τα παιχνίδια που τους μοίρασε, μαζί με τους φίλους τους.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε:

«Σήμερα είχαμε την καθιερωμένη δράση

του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που από κοινού με τη Νεολαία Οικολόγων και τη Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων επισκεφτήκαμε το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι δώσαμε χαρά στα παιδιά και τους γονείς. Ταυτόχρονα εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας, στο προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και να δώσουν ελπίδα για την υγεία των παιδιών.

Με αυτή την ευκαιρία, δε μπορώ παρά να επισημάνω ξανά την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη της πρότασης για δημιουργία ειδικού νοσοκομείου παίδων και εφήβων που αποτελεί μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης του Νικόλα Παπαδόπουλου, ώστε η περίθαλψη των παιδιών μας να είναι αντάξια του επιπέδου της κυπριακής κοινωνίας. Ιδίως δε πρέπει να στηριχθεί το συγκεκριμένο νοσοκομείου που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην κοινωνία και χρειάζεται στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του. Αυτό διότι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό νοσοκομείο παίδων είναι αυτό που χρειάζεται η κυπριακή κοινωνία».

Η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, κα Μαρία Κολά δήλωσε:

«Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Νεολαία Οικολόγων, μαζί με τη Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα, τους γονείς τους, αλλά και το προσωπικό του Μακάριου Νοσοκομείου. Κάθε χρόνο ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Τμήμα να είναι λιγότερα, διότι οι συνθήκες είναι δύσκολες όχι μόνο εξαιτίας της ασθένειας, αλλά και εξαιτίας της πραγματικότητας στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Βάσει αυτής της πραγματικότητας χρειάζεται η λειτουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου που θα περιθάλπει κυρίως παιδιά και εφήβους, στο πλαίσιο της ορθής ανάπτυξης του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Είμαστε χαρούμενοι διότι με την επίσκεψή μας μοιράσαμε χαμόγελα τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς τους και ταυτόχρονα στείλαμε το μήνυμα πως το 2018 θα είναι καλύτερο για όλους τους συνανθρώπους μας, που πάσχουν από οποιαδήποτε ασθένεια ανεξαρτήτως ηλικίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα