Δοκιμαστικά λειτουργεί η ΟΕΔΑ Λεμεσού στο Πεντάκωμο

Άρχισε και συνεχίζεται η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της Επαρχίας Λεμεσού, στο Πεντάκωμο, ενώ εντός Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του συμβουλίου της, Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον κ.Αντωνίου, μετά τη μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε με τις διαδικασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης από την Αρχή Ηλεκτρισμού, η μονάδα ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου να δέχεται μικρές

ποσότητες απορριμμάτων, οι οποίες θα αυξάνονται στην πορεία, μέχρι να φθάσουν στα κανονικά επίπεδα, κάτι που αναμένεται εντός Οκτωβρίου.

Ήδη, συνέχισε, δέκα σκυβαλοφόρα του Δήμου Λεμεσού μεταφέρουν σκουπίδια στη μονάδα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά τα σκυβαλοφόρα των υπόλοιπων Δήμων και κοινοτήτων. Παράλληλα, αξιολογούνται τα όποια προβλήματα εντοπίζονται και προωθούνται άμεσα προς επίλυση τους, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Καντού, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις νότιες και δυτικές περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού, ο κ.Αντωνίου είπε πως αυτός θα είναι έτοιμος στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ για τη λειτουργία των τεσσάρων "πράσινων σημείων" (Κολόσσι, Πισσούρι, Φασούλα, Παρεκκλησιά), ανέφερε πως έχουν ετοιμαστεί οι όροι προσφορών και έχουν αποσταλεί στο Γενικό Λογιστήριο "όπου περιμένουμε την έγκριση για προκήρυξη των προσφορών".

Το κόστος του ΟΕΔΑ Πεντακώμου, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικούς πόρους, ανέρχεται σε 73 περίπου εκατομμύρια ευρώ, με τα 42,7 εκατομμύρια ευρώ να αφορούν το κόστος μελέτης και κατασκευής και τα υπόλοιπα τη δεκαετή λειτουργία της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα