Δ/ντης Γραφείου ΥΠΕΣ: Υπάρχουν κατ’ ισχυρισμό ανήλικοι στο κέντρο φιλοξενίας

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο Υπεύθυνος του Γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών, Λοΐζος Μιχαήλ, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων σε κέντρο φιλοξενίας αλλά και για την μαζική διαμονή μεταναστών σε ακατάλληλους χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην γκετοποίηση που υφίστανται συγκεκριμένες περιοχές.

Πουρνάρα: Καυγάδες μεταξύ εθνοτήτων, σαπούνια, υπερπληθυσμός &σεξ.παρενόχληση

Αρχικά ο κύριος Μιχαήλ ανέφερε ότι ως Υπουργείο Εσωτερικών θα προσπαθήσουν να μάθουν για το ποιοι γνώριζαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Πρόσθεσε ότι δεν

γνώριζαν για την υπόθεση  η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού, αλλά ούτε οι υπηρεσίες  κοινωνικής ευημερίας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, οι λειτουργοί του κέντρου και ο γιατρός του κέντρου.

Τόνισε ότι προβληματίζει το γεγονός ότι  λειτουργός της Ύπατης Αρμοστείας  περίμενε από την Πέμπτη για να καταγγείλει σήμερα στην συνεδρία της Βουλής την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κύριος Μιχαήλ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ανήλικοι αλλά υπάρχουν κατ’ ισχυρισμό ανήλικοι, μέχρι να διαφανεί η πραγματική ηλικία τους, προσθέτοντας ότι μέχρι να διαφανεί η ηλικία τους δεν μεταφέρονται σε κέντρα ανηλίκους.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου η οποία ανέφερε ότι υπάρχουν 33 ασυνόδευτα άτομα και ότι έπρεπε να διασαφηνιστεί η ηλικία τους.

Επισήμανε ότι δεν ήταν στα υπόψη τους οι συγκεκριμένες καταγγελίες, ενώ είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους.

Τέλος τόνισε ότι η πρόταση τους είναι να διαχωριστεί ο τόπος διαμονής των ασυνόδευτων, να μην έχουν σχέση με τους ενήλικους καθώς και να συντομευτούν οι διαδικασίες για την πραγματική ηλικία τους, έτσι ώστε να αποφεύγονται κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για το θέμα τις διαμονής πολλών αλλοδαπών μίλησε στη συνέχεια ο κύριος Μιχαήλ, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες γτετοποιημένες περιοχές στην πρωτεύουσα, στην Πάφο αλλά και στην Χλώρακα, ενώ πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να χαρτογραφηθούν οι συγκεκριμένες περιοχές και να υπάρχει συνεχείς έλεγχος. 

Τέλος τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί  η ασφάλεια των πολίτων, ενώ μίλησε και για την καταγγελία που προέβη ο κύριος Πολυκάρπου επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για κολεγιάρχες.

Διαβάστε ακόμη: 

Λήδρας: Καρέ-καρέ οι στιγμές πριν το φονικό (ΦΩΤΟΣ)

Περίπολα της ΜΜΑΔ στην παλιά Λευκωσία μετά το φονικό – Ανήσυχοι οι πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δντης Γραφείου ΥΠΕΣ, Υπάρχουν ’,dntis grafeiou ypes, yparchoun ’