ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ τείνει να ευθυγραμμίζεται με τον Ν.Παπαδόπουλο

"Mε σημερινές δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του, κ. Χ. Χριστοφίδη, το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι «και οι δυο βασικοί μας στόχοι έχουν αποτύχει» και προσθέτει ότι «αποτύχαμε στο να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο Γκουτέρες»", αναφέρει σε ανακοίνωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

"Ο πρώτος στόχος στον οποίο «έχουμε αποτύχει», ήταν η επίτευξη συμφωνίας για λύση του Κυπριακού. Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη

και δεν εννοούσε συμφωνία με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, για το ΑΚΕΛ μεθερμηνεύεται σε «έχουμε αποτύχει». Την αδιάλλακτη τουρκική στάση και την επιθυμία της κατοχικής δύναμης να κρατήσει υπό τον έλεγχό της την Κύπρο ακόμα και μετά από λύση, το ΑΚΕΛ τη βλέπει ως δική μας αποτυχία", συνεχίζει ο κ. Προδρόμου.

"Ο δεύτερος στόχος για τον οποίο επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ότι δεν επιρρίπτονται ακόμα διεθνώς ευθύνες στην Τουρκία. Το ΑΚΕΛ, όμως, θα πρέπει να αποφασίσει τι από τα δυο εννοεί. Διότι μόλις μέχρι χτες, ο Γ.Γ. του αμφισβητούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ισχυριζόταν ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για λύση στο Κραν Μοντανά", επισημαίνει ο ΔΗΣΥ.

"Δεν ήταν το ΑΚΕΛ που κατέκρινε μέχρι χτες τον Πρόεδρο ότι δεν πήγε με πρόθεση να λύσει το Κυπριακό και έτσι χάθηκε η ευκαιρία αφού η Τουρκία ήταν έτοιμη, κατά τον ισχυρισμό τους, να δεχτεί συμφωνία για κατάργηση εγγυήσεων-αποχώρηση κατοχικού στρατού; Αν πράγματι το πίστευαν, πώς θέλουν τώρα να ελέγχουν τον Πρόεδρο διότι δεν επιρρίπτονται ευθύνες; Ποιος από τους δυο είναι τελικά ο ισχυρισμός του ΑΚΕΛ;", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Είναι πάντως εκπληκτικό το ότι το ΑΚΕΛ επικρίνει τον Πρόεδρο διότι δήθεν δεν αξιοποιήθηκε το πλαίσιο Γκουτέρες. Διότι γνωρίζουν ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις, αξιοποιώντας το πλαίσιο του Γ.Γ. των Η.Ε., κάτι που η Τουρκία δεν έκανε ποτέ. Γνωρίζουν, ακόμα, ότι και μετά τη διάσκεψη, ο Πρόεδρος κάλεσε την τουρκική πλευρά εάν μπορεί να τοποθετηθεί θετικά στο «πλαίσιο Γκουτέρες» να συνεχιστεί αμέσως η διαπραγμάτευση".

Κλείνοντας, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι "Ενώ, προκαλεί προβληματισμό όταν ασκούν κριτική στον πρόεδρό μας διότι, όπως λένε, «Η Τουρκία εφαρμόζει σχέδιο Β’ στο κυπριακό. Εμβαθύνει τη διχοτόμηση και την κατοχή», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως η Τουρκία κάνει όσο κάνει εκείνο που ονομάζει «σχέδιο Β’» μόνο και μόνο επειδή τελικά σαμπόταρε τη διάσκεψη στο Γκραν Μοντανά. Με αυτές τις κριτικές για το «σχέδιο Β’», το ΑΚΕΛ πάντως τείνει να ευθυγραμμίζεται ολοένα και περισσότερο με προσεγγίσεις του επιτελείου του υποψηφίου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου", επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα