ΔΗΣΥ: Αποτελεσματική η αξιοποίηση λίστας Λαγκάρντ

Χωρίς θόρυβο και προσπάθειες εντυπωσιασμού, η Κυβέρνηση όχι μόνο αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αλλά προχωρά και σε δομικά και μόνιμα μέτρα φορολογικής αποτελεσματικότητας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Αυτούσια η δήλωση

Η προσοχή όλων στράφηκε στη «λίστα Λαγκάρντ». Σε αυτή τη βάση, ορισμένοι επιδίδονται από καιρό σε προσπάθειες εντυπωσιασμού. Αντίθετα, η Κυβέρνηση όχι μόνο αξιοποίησε αποτελεσματικά αυτά τα στοιχεία, αλλά προχωρά και σε δομικές αλλαγές του συστήματος.

Τα στοιχεία που κατέθεσε χτες στη Βουλή

ο υπουργός Οικονομικών αποδεικνύουν ότι, αντίθετα από τις διαμαρτυρίες και τον θόρυβο που έγινε, η Κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων φορολογικών αρχών όχι μόνο αξιοποίησε και διερεύνησε στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά έχει ήδη επιβάλει σχετικές φορολογίες ύψους € 35 εκατ.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι τώρα οι φορολογικές αρχές διερευνούν χρησιμοποιώντας «τεκμήρια πλούτου», όπως πολυτελείς οικίες ή οχήματα, ρωτάμε ευθέως εκείνους που καθημερινά δημαγωγούσαν για «έχοντες και κατέχοντες» γιατί δεν είχαν κάνει κάτι ανάλογο.

Παράλληλα, πρέπει να τονισθεί ξανά ότι δεν μπορεί η φορολογική πολιτική να αρκεσθεί στην περιπτωσιολογία, όσο και αν αυτή κάποτε προσφέρεται για εντυπωσιασμό. Ως γνωστόν, η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αφορούσε πληροφορίες που διέρρευσαν για μια μόνο τράπεζα και περιορισμένο χρόνο.

Αντί των προσπαθειών εντυπωσιασμού με αντικείμενο τη λίστα, στις οποίες εδώ και καιρό κάποιοι επιδίδονται, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η Αποθήκη Πληροφοριών που καταρτίζεται από τις φορολογικές αρχές, ενώ φέτος το κράτος προμηθεύεται ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να διασταυρώνονται σε μόνιμη βάση πληροφορίες από διάφορες πηγές για αποτελεσματικότερη φοροθέτηση.

Τέλος, για να είμαστε δίκαιοι, υπενθυμίζουμε ότι η συνένωση των δυο βασικών φορολογικών υπηρεσιών, βήμα εκ των ουκ άνευ προκειμένου να εκλογικευτεί και να γίνει αποτελεσματικότερο το φορολογικό σύστημα του κράτους, ήταν ένα από τα μέτρα που προβλέπονταν στο Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα