Διπλό φονικό: Γιατί δεν έδωσε ως τώρα κατάθεση ο 15χρονος;

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες για το στυγερό έγκλημα του Στροβόλου που συγκλονίζει μέχρι σήμερα την Κύπρο κι όχι μόνο. Οι ανακριτές πλέον έλαβαν νέες οδηγίες από τη Γενική Εισαγγελία προκειμένου να λάβουν κι άλλες καταθέσεις. Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη των ανακριτών προτού αποστείλουν τα όσα ευρήματα έχουν στα χέρια τους στη Νομική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ άγνωστο παραμένει και σήμερα το πότε θα δώσει γραπτή

κατάθεση ο 15χρονος γιος του ζεύγους ο οποίος ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος. Ερωτηθείς σήμερα εάν έχει αποφασιστεί κατά πόσον θα δώσει κατάθεση ο ανήλικος γιος του ζεύγους ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι «θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα αξιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις και θα αποφασιστεί από τους ανακριτές ο χρόνος λήψης της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Σε σχέση με τα διάφορα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αυτή την υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία θα παραμείνει επικεντρωμένη σε αυτό το οποίο έχει αρχίσει, θα δηλώνει αυτά που πρέπει να δηλώνει χωρίς να εισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και αυτό θα πρέπει να είναι κατανοητό».

Απαντήσεις για διπλό φονικό δίνει ιατροδικαστής από Ελλάδα

Έγκριτοι νομικοί κύκλοι με τους οποίους συνομίλησε για το ζήτημα το SigmaLive διευκρίνισαν αρχικά ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή για την Κύπρο υπόθεση. Η ύπαρξη ενός ανήλικου παιδιού, στην «εξίσωση» για γερούς όπως διαφαίνεται λύτες, καθιστά την υπόθεση εξαιρετικά ευαίσθητη ως προς το χειρισμό της.

Όπως συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι, οι ανακριτές θα πρέπει να καθορίσουν συγκεκριμένο πλαίσιο, στο οποίο θα κλητεύσουν τον ανήλικο να καταθέσει ως αυτόπτης μάρτυρας, έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για ανήλικο. Στο πλαίσιο αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις που θα καθιστούσαν αδύνατη τη στοιχειοθέτηση υπόθεσης με βάση τη μοναδική μαρτυρία.

Ματσάκης: Ίσως κρύβουν κάτι – Δεν μ’ αφήνουν να κάνω αυτοψία

Ο προφανής λόγος τον οποίο διαβλέπουν οι νομικοί κύκλοι για τον οποίο δεν καλείται στο παρόν στάδιο ο 15χρονος, είναι η μη ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης απ’ όλες τις όψεις (λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων και τεκμηρίων, ολοκλήρωση επιστημονικών εξετάσεων).

Δύναται δηλαδή να μην έχουν συγκεντρωθεί ακόμη όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα που σχηματίζουν οι Αρχές. Όπως τόνισαν νομικοί κύκλοι στο SigmaLive θα πρέπει να υπάρξει λεπτός χειρισμός στην υπόθεση και ως εκ τούτου απαιτείται ο ανάλογος χρόνος.

Στην τελευταία του κατοικία το ζεύγος του διπλού φονικού

Keywords
Τυχαία Θέματα