Διπλασίασε τις «τριάρες» ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης διπλασίασε τις «τριάρες» του επί της Λάρισας σημειώνοντας υπέροχα τέρματα και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο (3-0) για τα προημιτελικά! Ντεμπούτο με γκολάρα για τον Στανισάβλιεβιτς!

Η πρόκριση είχε κριθεί (επί της ουσίας) από το πρώτο παιχνίδι και το «διπλό» του Αστέρα Τρίπολης στο «σπίτι» της ΑΕΛ (0-3). Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δίχως να έχουν... άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Έπαιξαν ελεύθερα, πρόσφεραν ωραίο θέαμα και το πρώτο

μισάωρο της αναμέτρησης είχε ευκαιρίες και γκολ. Ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά γκολ (μόνο) για τους Αρκάδες.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 6' και ήταν για τη Λάρισα. Ο Κρητικός έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η «απάντηση» του Αστέρα ήταν άμεση. Στο 7' ο Παπαδόπουλος έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 13' ήρθε το γκολ για τους Αρκάδες. Σκόρερ ο Αλεξάντερ Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος στο ντεμπούτο του πέτυχε ένα γκολ – ποίημα. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα κατέβασε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, απέφυγε έναν αντίπαλό του και με υπέροχο τελείωμα «έγραψε» το 1-0. Η Λάρισα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο επόμενο λεπτό, αλλά στάθηκε άτυχη, καθώς το σουτ του Ροβίθη πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Στο 28' ήρθε το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης. Ο Μουκάμ από αριστερά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Χαμντάνι με ωραίο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο ρυθμός έπεσε μετά το μισάωρο και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα πιο «ορεξάτο» και να ψάχνει το τρίτο γκολ. Στο 52' ο Καβουσάκης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Τορμένα και στο 56' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 61' η Λάρισα απείλησε με σουτ του Μπουντόπουλου από πλάγια με τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Στο 68' ο Αστέρας άγγιξε το γκολ. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Τσοκάνη, αλλά ο Καβουσάκης του είπε «όχι». Στο 79' ο Χοτζάλι «τέσταρε» την ετοιμότητα του Θεοδωρόπουλου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και στο 84' ήρθε το 3-0! Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε το βολέ, η μπάλα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και ο Μάσα με πανέμορφη λόμπα «κρέμασε» τον Καβουσάκη.

Τίποτα άλλο δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα με τον Αστέρα Τρίπολης να διπλασιάζει τις «τριάρες» επί της Λάρισας και να σφραγίζει με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78' Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57' Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69' Γκρόσιος)

Λάρισα: Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61' Χάμος), Κρητικός, Μαρουκάκης (73' Κάπος), Μπουντόπουλος (61' Χοτζάλι), Ροβίθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα