Εύκολη πρόκριση για ΑΕΚ

Eύκολα πέρασε στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ. Με γκολ από τους Γιόχανσον και Μπουονανότε, η Ενωση νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και τσέκαρε με...στιλ το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η εικόνα του αγώνα

Εχοντας ως προίκα το 0-1 του πρώτου ματς, η ΑΕΚ

δεν φρόντισε να φορτσάρει ιδιαίτερα στο ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οχι ότι η Ενωση δεν είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή αλλά από τον τρόπο που αγωνίζονταν οι ποδοσφαιριστές της ήταν φανερό ότι η μηχανή δεν δούλευε στο 100%.

Ο Λεβαδειακός, παρά τις απουσίες του, το πάλεψε το πράγμα και βρήκε κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Και αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική του πάσα θα μπορούσε να κάνει ζημιά στους γηπεδούχους και τον Πογιέτ να τρέχει.

Δεν έγινε όμως κάτι τέτοιο και στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της στο ματς η ΑΕΚ σκόραρε (στο 43' με τον Γιόχανσον μετά από κεφαλιά στο δοκάρι του Τζιμπούρ) ξεκαθαρίζοντας αρκετά τα πράγματα.

Η Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα ήταν πιο κεφάτη και έδειξε διάθεση για καλύτερα πράγματα. Αποφεύγοντας μάλιστα το μούδιασμα της ισοφάρισης στη φάση του 48' όταν ο Ανέστης νίκησε τον Γιακουμάκη, οι γηπεδούχοι έβαλαν ποικιλία και ταχύτητα στο παιχνίδι τους κάνοντας τελικές.

Το 2-0 τελικά ήρθε πολύ αργά, στο 86' και είχε τη σφραγίδα του βιρτουόζου Μπουονανότε ο οποίος με έξοχο χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και τσέκαρε το εισιτήριο πρόκρισης της ΑΕΚ στον επόμενο γύρο.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Κορδέρο (27' λ.τ. Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα