ΔΗΠΑ: Προστατέψτε την Εθνική κατάκτηση της ΠΟΠ για το χαλλούμι

Στις 30 Μαρτίου 2021, ως ΔΗΠΑ, είχαμε τονίσει στην ανακοίνωση μας για την επιτυχή εξασφάλιση της προστατευόμενης ονομασίας του χαλουμιού, ότι η ποσόστωση γάλακτος στα διάφορα είδη είναι πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου. Είχαμε, δε, χαιρετήσει την αναστολή των κινητοποιήσεων του Συνδέσμου Τυροκόμων και την έναρξη διαλόγου.

Δυστυχώς, δεκατέσσερις μήνες μετά, δεν υπήρξε καμία πρόοδος, με τρόπο που να προστατεύεται το ίδιο το προϊόν και η ονομασία του και κατ΄ επέκταση να διασφαλίζεται εμπορική εκμετάλλευση του εθνικού μας τυριού. Ως απότοκο, σήμερα γινόμαστε μάρτυρες των κινητοποιήσεων που είχαν αποτραπεί τότε.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους πως το χαλλούμι αποτελεί εθνική υπόθεση και πως θα πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά στις προτεραιότητες μας.

Ας μην ξεχνάμε πως από την παραγωγή του χαλλουμιού προκύπτουν πολύ σημαντικές εξαγωγές και σημαντικά έσοδα στα ταμεία του κράτους, καθώς και μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας.

Θέση μας είναι πως το χαλλούμι θα πρέπει να προστατευθεί ως ΠΟΠ και θα πρέπει σε συνεννόηση με την ΕΕ να συμφωνηθούν εκείνες οι αλλαγές που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην παραγωγή.

Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα και εδώ θα κριθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αν με την αναγκαία σύνεση και διορατικότητα καταλήξουν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς για το καλό της πατρίδας μας.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα και αποτελεσματικά σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με την ΕΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ανάγκη να προστατέψουμε τα κεκτημένα της χώρας μας στο συγκεκριμένο θέμα. 

Διαβάστε ακόμη: Κατευθύνονται προς τη Ριζοελιά οι αιγοπροβατοτρόφοι - Σύσκεψη με Καδή

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΗΠΑ, Προστατέψτε, Εθνική, ΠΟΠ,dipa, prostatepste, ethniki, pop