ΔΗΠΑ: Ναι στη βελτίωση του ΓεΣΥ

Με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρεται στο ΓεΣΥ και στη βελτίωση του.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Όχι σε κινήσεις ναρκοθέτησης που στοχεύουν στην κατάργηση του. Το ΓΕΣΥ, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο μας.

Η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ αποτελεί το θεμέλιο λίθο λειτουργίας του συστήματος και ουδείς μπορεί να έχει ψευδαισθήσεις, ότι η κοινωνία είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αλλαγές, οι οποίες θα τροποποιούν καταλυτικά το Γενικό Σύστημα Υγείας και θα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην ακύρωση του.

Την

ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις που ζητούν ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ καθώς και για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Αναγνωρίζουμε επίσης την ύπαρξη, μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως:

·  οι μεγάλες καθυστερήσεις που δυστυχώς εξακολουθούν να παρατηρούνται για την εξυπηρέτησή ασθενών και οι ατέλειωτες λίστες αναμονής,

·  η αδυναμία πρόσβασης των ασθενών μας σε νέα, καινοτόμα φάρμακα,

·  η τεράστια ταλαιπωρία που παρουσιάζεται στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών,

·  η υποστελέχωση προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία,

·  οι ελλείψεις σε ιατρικούς εξοπλισμούς, και

·  η διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με εποικοδομητικό πνεύμα, θέσεις και προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν αφενός στην αντιμετώπιση των πιο πάνω προβλημάτων και αφετέρου, ενισχύουν τη βιωσιμότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, κινούνται και οι δικές μας προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Ναι στη βελτίωση του ΓΕΣΥ, όχι στη ναρκοθέτηση ή την ακύρωση του.

Το ΓΕΣΥ, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο μας. Αποτελεί επίσης, μια πολύ σημαντική κατάκτηση του λαού μας και ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε αυτή την κατάκτηση, με κάθε τρόπο, προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και των ασθενών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα