Διορισμός ποινικού ανακριτή για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού

Φως στην τραγική υπόθεση θανάτου του 14χρονου Στυλιανού Κωνσταντίνου από τον Κοτσιάτη αναμένεται να ρίξει ο διορισμός του Ποινικού Ανακριτή.

Όπως αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης όρισε το Δικηγορικό Γραφείο Πογιατζής και Ανδρέου για την διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων στον χειρισμό της υπόθεσης του άτυχου παιδιού.

Ο Εισαγγελέας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια σχεδόν ένα χρόνο από τον θάνατό του και για πρώτη φορά στα χρονικά, αφού ποτέ προηγουμένως

δεν έχει διοριστεί ποινικός ανακριτής για ενδεχόμενα αδικήματα, εναντίον Λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. 

Έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν, "έχει ήδη κληθεί για ανάκριση μεγάλος αριθμός Λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.  Όλοι όσοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Στυλιανού, έστω και ελάχιστα, θα δώσουν καταθέσεις. Θα ανακριθεί μεγάλος αριθμός, ακόμα και Διοικητικοί Λειτουργοί καθώς και άτομα που έχουν αφυπηρετήσει». 

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 14χρονου παρακολουθείτο εδώ και πολλά χρόνια από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το παιδί είχε εκμυστηρευτεί σε οικεία πρόσωπα του ότι σκόπευε να θέσει τέρμα στην ζωή του λόγω πολλαπλών δυσκολιών και της βίας που αντιμετώπιζε στο σπίτι.

Η μητέρα του Στυλιανού είχε προβεί επανειλημμένα σε καταγγελίες για βία στην οικογένεια, ενώ το παιδί, τις πλείστες φορές στερείτο το δικαίωμα της εκπαίδευσης καθώς ο πατέρας του, αντί για σχολείο, τον έστελνε για δουλειά στηβ φάρμα  της οικογένειας.

Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου του 2019, ο πατέρας του Στυλιανού έστειλε τον 14χρονο να ταΐσει τα ζώα στην φάρμα και να την καθαρίσει.

Το αγόρι υπάκουσε στην εντολή του πατέρα του, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα