Διορισμοί και μεταθέσεις πριν χτυπήσει το κουδούνι

Στο «παρά πέντε» θα γίνει ο συντονισμός για τη νέα σχολική χρονιά, αφού, όπως φαίνεται οι σοβαρές αποφάσεις για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών θα ληφθούν το τελευταίο σαββατοκύριακο προτού ανοίξουν τα σχολεία.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, "Όλα στο Φως" με την Κατερίνα Χριστοφίδου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τη νέα σχολική

χρονιά.

Ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να είναι αισθητά αυξημένος την ώρα, που οι δάσκαλοι δεν αρκούν για στελέχωση την τμημάτων.

Κάποιες διεργασίες, που άρχισαν και θα ολοκληρωθούν τέλη του Αυγούστου, έπρεπε να είχαν γίνει από τον περασμένο Μάιο, σχολίασε ο κ.Φυλακτού.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, το γεγονός, ότι οι αποφάσεις περί διορισμών και μεταθέσεων, λαμβάνονται, κυριολεκτικά παραμονές της νέας σχολικής χρονιάς. Εκπαιδευτικοί περιμένουν να μάθουν το Σάββατο, πριν ανοίξουν τα σχολεία, σχετικά με το πού θα διοριστούν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φυλακτού.

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που δάσκαλοι ενημερώνονται, ότι θα εργάζονται σε άλλη επαρχία, εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα