Δίωρη συνάντηση Λιλλήκα – Έιντε

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση ανάμεσα στον Προέδρο της Συμμαχίας Πολιτών με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. των Η.Ε Έσπεν Μπαρθ Έιντε στα γραφεία του Κινήματος.

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη λύση, αλλά και την επόμενη ημέρα, που θα πρέπει να υπηρετεί τις επόμενες γενιές της Κύπρου. Για να είναι βιώσιμη και λειτουργική, θα πρέπει να είναι δίκαιη. Μια άδικη λύση, δυστυχώς θα είναι θνησιγενής», είπε

μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιλλήκας με το πέρας της συνάντησης που είχε με με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. των Η.Ε. Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

«Ασφαλώς η δική μας η ανησυχία εστιάζεται πάνω στις βασικές πτυχές του Κυπριακού, που, όπως είναι γνωστό, αφορούν στην ασφάλεια, στις εγγυήσεις, στην αποχώρηση των στρατευμάτων, στο εδαφικό και βεβαίως στη βιωσιμότητα της λύσης. Κάτι που βεβαίως επισημάναμε στον κ. Έιντε, είναι το γεγονός δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη λύση, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα της λύσης», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Από πλευράς του, ο κ. Έιντε χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συνάντηση, στην οποία αναπτύχθηκαν προοπτικές για το μέλλον στην περίπτωση που λειτουργήσει ο διάλογος και επιπρόσθετα προοπτικές για το μέλλον εάν δεν λειτουργήσει.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να σας πω ότι δεν ξέρω πού θα οδηγήσει, αλλά είμαστε σε πολύ ενδιαφέρουσες στιγμές τώρα, τόσο εδώ στην Κύπρο και στην εγγύς γειτονιά. Κάνω το καλύτερο δυνατό στο να προσπαθήσω να βοηθήσω τους δύο ηγέτες, αλλά είμαι πολύ αφοσιωμένος/πιστός στην αρχή ότι διαδικασία είναι μη καθοδηγούμενη, είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά αυτό. Γιατί ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι επιβοηθητικός. Εάν επιτύχει, θα είναι μέσα από την εργασία των ηγετών, εάν αποτύχει, εξίσου θα είναι αποτέλεσμα της εργασίας των ηγετών εδώ στην Κύπρο», είπε ο κ. Έιντε και πρόσθεσε:

« Βεβαίως, εάν αποτύχουμε ξανά, είναι σημαντικό να δούμε διαφορετικές οπτικές για το τι θα κάνουμε σε περίπτωση αποτυχίας. Συνεχίζω να το τονίζω ότι δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος, δεν μπορώ να πω ότι έχω πειστεί ότι θα λειτουργήσει. Αλλά ακόμα πιστεύω ότι είναι πιθανό και πως οι ερχόμενες εβδομάδες, μήνες, θα είναι εξαιρετικά καθοριστικοί. Επομένως, τέτοιου είδους συζητήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές την παρούσα στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα