Δίνεται σήμερα μια ίσως τελευταία και ίσως μοναδική ευκαιρία

Δίνεται σήμερα μια ίσως τελευταία και ίσως μοναδική ευκαιρία, μικρές και αδύνατες ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος) να αναδειχθούν σε αποτελεσματικούς προστάτες και υπερασπιστές των ευρωπαϊκών ιδεωδών και της ευρωπαϊκής αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας.

Ευκαιρία σε σερνόμενες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλουν, με την ηγετική στάση τους, την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ επιβίωσης της Ευρώπης. Αν η Τουρκία πετύχει τους αφόρητους εκβιασμούς της κατά της Ευρώπης, τότε η μοίρα της θα έχει ουσιαστικά κριθεί.

Ουδέν ουδαμόθεν

δικαίωμα έχει η εγκληματική Τουρκία για εκβιασμούς. Εισέβαλε στην Κύπρο, κατέκτησε, λεηλάτησε, βίασε, κατέστρεψε και συνεχίζει να είναι ο κατακτητής ευρωπαϊκού εδάφους, που είναι το Κυπριακό Κράτος. Διέπραξε ατελείωτα εγκλήματα πολέμου. Έπρεπε να οδηγηθεί σε Διεθνή Δικαστήρια και να έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματά της. Εγκλήματα και στην Κύπρο, όπου συνεχίζονται, και στην Ελλάδα, όπου διευρύνονται οι επεκτατικές πολιτικές της καθημερινά στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να θέσουν στο τραπέζι με οργή και πείσμα και αποφασιστικότητα τις εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας. Και, συνεπώς, τη θρασύτητά της να εκβιάζει. Η Τουρκία πρέπει να καταγγελθεί, όχι να ικανοποιηθεί. Πρέπει να δώσει, όχι να πάρει.

Να στιγματισθεί, όχι να εξαρθεί. Να λογοδοτήσει, όχι να κατηγορήσει. Να δικαστεί, όχι να δικάσει. Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη. Δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Στόχος της είναι ο εξευτελισμός της Ευρώπης. Αυτή, όπως έχει καταντήσει, δεν μπορεί να αντέξει άλλους εξευτελισμούς. Θα καταρρεύσει και πολιτικά και ηθικά και οικονομικά. Αν, όμως, πρόκειται να καταρρεύσει, ας το πράξει για άλλους λόγους, όχι γιατί η Τουρκία την εξευτελίζει και την εκβιάζει με το προσφυγικό.

Η Σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα