Συρία: Το Ισραήλ ζητά εγγυήσεις από τη Ρωσία

Το Ισραήλ ζητά εγγυήσεις από τη Ρωσία ότι η αποχώρηση των δυνάμεών τους από τη Συρία δεν θα ενδυναμώσει αμυντικά, τόσο στην οργάνωση Χεζμπολάχ, όσο και τις σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που δρουν στο συριακό έδαφος.

Να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ κράτησε επίσημα ουδέτερη στάση στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας. Την ίδια στιγμή όμως που κρατούσε ουδέτερη στάση, είχε πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, προκειμένου

ν' αποτρέψει τον εφοδιασμό της με σύγχρονα όπλα.

Ο αρχηγός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την αποχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών δυνάμεών της από τη Συρία, μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες. Από την πλευρά της η Μαρία Ζαχαρόβα, Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η αναχώρηση του κυρίου τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, δε θα αποδυναμώσει (αμυντικά) το Σύρο πρόεδρο Άσαντ. Παράλληλα, τόνισε ότι η Συρία θα είναι το κύριο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό από ρωσική διπλωματική πηγή στο Ισραήλ, Ρωσία και Ισραήλ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αμυντικά στη Συρία. “Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, να μη θιγούν από τη διαδικασία,” δήλωσε χαρακτηριστικά Ρώσος διπλωμάτης.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, ξεκίνησε άμεσα μετά την εξαγγελία Πούτιν, τις προηγούμενες μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα