Δημοσκόπηση «Σημερινής»: Πώς βλέπουν οι Ε/κ τις εκλογές Τ/κ

Στην κυριακάτικη "Σημερινή" που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα παρουσιάζονται οι απόψεις των ελληνοκυπρίων για την παράνομη εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στα κατεχόμενα ενώ απαντούν και σε σειρά ερωτημάτων για τον αντίκτυπο που θα έχει το αυριανό αποτέλεσμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Στο ερώτημα σε ποιο βαθμό θα λέγατε ότι σας ενδιαφέρουν οι λεγόμενες «εκλογές» που διεξάγονται στις κατεχόμενες περιοχές, οι απόψεις των ελληνοκυπρίων διίστανται.
Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ενδιαφέρονται αρκετά ή πολύ για το δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών.

Ποσοστό 24% δείχνει λίγο

ενδιαφέρον και 26% αδιαφορεί εντελώς για τις αυριανές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι 1 στους 2 ελληνοκυπρίους ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου για τις εκλογές οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες με ποσοστό 73% έχει παρακολουθήσει με κάποιο τρόπο τη λεγόμενη εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα.

Η έρευνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ερωτήματα, όπως για παράδειγμα, πόσο πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα θα επηρεάσει την πορεία του Κυπριακού, και ποιος υποψήφιος πιστεύουν ότι θα είναι περισσότερο θετικός στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για λογαριασμό της εφημερίδας Σημερινή, στις 23 Απριλίου με παγκύπρια κάλυψη σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Το δείγμα της έρευνας είναι 400 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 18. Η επιλογή του δείγματος έγινε με τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία και η συλλογή στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα