Δημοσκόπηση SONAR: Λίγο πιο πάνω από το 41% θα ψήφιζε Ερντογάν

Πρώτο κόμμα το ΑΚΡ στην Τουρκία και πρώτος σε προτιμήσεις σε τυχόν Προεδρικές εκλογές ο Ταγίπ Ερντγάν, αλλά μειωμένα παρουσιάζονται τα αντίστοιχα ποσοστά σε δημοσκόπηση που αποκάλυψε σήμερα ο αρθρογράφος της Χουριέτ, σύμφωνα με το ΓΤΠ. 
 

Πρόκειται για έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία SONAR  στην Τουρκία (στην ιστοσελίδα της οποίας υπάρχουν και

οι πληροφορίες για την ταυτότητα της δημοσκόπησης) αναφορικά με την κυβέρνηση,  τα πολιτικά κόμματα και την δημοτικότητα των πολιτικών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 60,2% θεωρεί πετυχημένο τον χειρισμό της κυβέρνησης της Τουρκίας στο θέμα του κορωνοϊού, ποσοστό 26,8% αποτυχημένο, ποσοστό 10,1% ούτε πετυχημένο ούτε αποτυχημένο και ποσοστό 2,9% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Σε ερώτηση αν είναι επιτυχημένη η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας (σε θέματα όπως η Συρία και η Λιβύη), ποσοστό 52,8% απάντησε επιτυχημένη, ποσοστό 33,5% αποτυχημένη, ποσοστό 8,6% κάπως επιτυχημένη και ποσοστό 5,1% δεν απάντησε.

Σε ερώτηση για το πόσο επιτυχημένη είναι η δράση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ποσοστό 62% απάντησε αποτυχημένη, ποσοστό 19% επιτυχημένη, ποσοστό 13% μερικώς επιτυχημένη και ποσοστό 6% δεν απάντησε.

Αναφορικά με το ποιόν θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα Βουλευτικές εκλογές, ποσοστό 39,8% απάντησε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), 27,2% Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CHP),  11,3% Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ),10,4% Καλό Κόμμα (IYI Party),  10,4 το φιλο-Κουρδικό Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP),  8,3% άλλα Κόμματα και 3% δεν απάντησε στην ερώτηση. (Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό μέτρο στην Τουρκία ανέρχεται στο 10%.)

Για το ποιόν θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα Προεδρικές Εκλογές, οι ερωτηθέντες έδωσαν τις εξής απαντήσεις:  41,5% Ταγίπ Ερντογάν, 9.1% Εκρέμ Ιμάμογλου, 7,2% Μεράλ Άκσενερ, 7,2% Μουχαρέμ Ιντζέ, 6,8% Σελαχαττίν Ντεμιρτάς,  6,4% Μανσούρ Γιαβλας, 6,3% άλλον, 4,8% δήλωσαν αναποφάσιστοι και 5,1% απάντησε πως δεν θέλει να εκφέρει άποψη.

Σε ερώτηση αν θα ψήφιζαν το νέο κόμμα που φημολογείται ότι θα ιδρύσει ο Μουχαρέμ Ιντζέ, 72,3% απάντησε όχι, 15,8% απάντησε θετικά, 7,8% δήλωσαν αναποφάσιστοι και 4,1% δήλωσαν πως δεν έχουν άποψη για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Λάθος να αγνοείς 780,000 τετ.χιλιόμετρα γης - Δεν θα εγκλωβιστούμε

Ahval: 3000 ίσως μολύνθηκαν με κορωνοϊό στη φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Keywords
Τυχαία Θέματα