Η Κύπρος ανάμεσα στους προορισμούς που μπορούν να επισκεφθούν κάτοικοι του ΗΒ

Το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στις επτά χώρες που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Κύπρο να συμπεριλαμβάνεσαι στην πορτοκαλί λίστα χωρών.

Το δημοσίευμα:

Η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία δεν θα επιτρέψουν ταξίδια στο εξωτερικό πριν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου

(η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με μια πιθανή ημερομηνία που επιτρέπονται οι διεθνείς αργίες), αλλά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τώρα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αρχίζουν να αίρονται.

Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη θα ισχύσει, με τρεις κατηγορίες χωρών, πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Υπάρχει ήδη μια υπάρχουσα κόκκινη λίστα, μια πορτοκαλί και μια πράσινη που δεν έχουν όμως ανακοινωθεί.

Τι σημάνει εάν η χωρά είναι στην πορτοκαλί λίστα;

Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη θα εισαγάγει μια πράσινη, πορτοκαλί και πιθανώς μια ενημερωμένη κόκκινη λίστα χωρών, με κάθε χρώμα να υποδηλώνει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τους περιορισμούς και την καραντίνα.

Οι χώρες στην πορτοκαλί κατηγορία προνοούν ένα τεστ πριν από την αναχώρηση, καθώς και καραντίνα στο σπίτι για 10 ημέρες μετά την επιστροφή στην Αγγλία ή την Ουαλία. Επιπλέον τα τεστ PCR θα απαιτηθούν στις δύο και οκτώ ημέρες της καραντίνας (μειώνονται σε πέντε ημέρες με την πληρωμή του κόστους μιας επιπλέον δοκιμής εκείνη την ημέρα).

Ποιες χώρες θα είναι  στον πορτοκαλί κατάλογο για ταξίδια;

Δυστυχώς, δεν το γνωρίζουμε ακόμη, οπότε αν ελπίζετε να ταξιδέψετε από τις 17 Μαΐου, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τον ιστότοπο της κυβέρνησης για τυχόν ενημερώσεις.

Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα εμφανιστούν σε κάθε λίστα. Οι χώρες με πράσινο φως θα είναι εκείνες με χαμηλά ποσοστά περιπτώσεων, λίγες αναδυόμενες παραλλαγές, υψηλά ποσοστά εμβολίων και πρόσβαση σε γονιδιωματικές δοκιμές.
Παρόλο που οι ευρωπαϊκές χώρες ελπίζουν να επιταχύνουν τη διάθεσή των εμβολίων, πολλές χώρες έχουν δώσει μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού την πρώτη δόση. Για αυτόν τον λόγο, αναμένεται ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα είναι στην πορτοκαλί λίστα.

Πιθανές χώρες στον πορτοκαλί κατάλογο:

1. Ισπανία
2. Δανία
3. Ελλάδα
4. Κύπρος
5. Τουρκία
6. Ιταλία
7. Κροατία


Πότε θα ανακοινωθεί ο ταξιδιωτικός κατάλογος των χωρών;

Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, αλλά την Παρασκευή 9 Απριλίου, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορώ να έρθω και να πω ότι δεν προτείνω την κράτηση ξένων διακοπών».

«Ναι, θα θελήσετε να ελέγξετε ποια είναι η κατάσταση σε δύο ή τρεις εβδομάδες όταν δημιουργηθεί αυτή η λίστα. Θα θέλατε να γνωρίζετε ότι έχετε καλή ασφάλιση διακοπών και ευέλικτες πτήσεις και τα υπόλοιπα».

Μια έκθεση του Global Travel Taskforce, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αναφέρει επίσης ότι ο κατάλογος των χωρών με χρώμα φωτεινού σηματοδότη θα πρέπει να κοινοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.

Οι κανόνες θα αναθεωρηθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αλλάξουν τα μέτρα, ανέφερε η κυβέρνηση.

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Condé Nast Traveller (@condenasttraveller)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσίευμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο,dimosievma, inomeno vasileio, kypro