«Δημοκρατία»: ΜΙΤ με Τσετσένους, Αφγανούς, ISIS και ΜΚΟ κτύπησαν στη Μόρια

Τα επεισόδια στις αρχές Φεβρουαρίου στο ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου, όπου διαμένουν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, είχαν οργανωθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών σε συνεργασία με ΜΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες των ελλαδικών Αρχών Ασφαλείας που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατία». Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως οι δράστες ήταν περίπου 70 μαχητές της ISIS

 

 

Συγκεκριμένα, σε προχθεσινό της δημοσίευμα η ελλαδική εφημερίδα αναφέρει

πως τα επεισόδια με τους λαθρομετανάστες που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου στην Μόρια της Λέσβου είχαν οργανωθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ σε συνεργασία με συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία είναι σε γνώση των Αρχών Ασφαλείας. Η εφημερίδα δεν κατονομάζει την ΜΚΟ που φέρεται να ήταν μπλεγμένη στις ταραχές. 

 

Όλα όσα έλαβαν χώρα αποτελούν την εφαρμογή σε πρακτικό επίπεδο εκπονηθέντος σχεδίου από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που προβάρουν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την γείτονα, γράφει η «Δημοκρατία». Συμμετείχαν άνω των 2.000 λαθραίων, κυρίως νεαρής ηλικίας, αφγανικής καταγωγής, με διάταξη παρόμοια με αυτή που εφαρμόζουν οι τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και κυρίως σε πυκνούς κατοικήσιμους ιστούς. 

 

 

«Η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση των λαθραίων περιελάμβανε τρομοκράτηση των κατοίκων, περικύκλωση της πόλης από διαφορετικές κατευθύνσεις, φραγμούς συγκοινωνιακών αρτηριών και αποκλεισμό του κέντρου από το υπόλοιπο νησί», αναφέρει η «Δημοκρατία». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται, στα επεισόδια κεντρικό ρόλο διαδραμάτισαν περίπου 70 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους διηύθυναν από 9 έως 12 άτομα – εκ των οποίων ορισμένοι είχαν ακροβολιστεί σε επίκαιρα σημεία απ’ όπου επόπτευαν και κατεύθυναν την όλη επιχείρηση, επικοινωνώντας με δορυφορικά κινητά. Από την πλευρά της ΜΙΤ, οργανωτές του όλου ή τμήματος του σχεδίου (όχι μόνο στην Μόρια αλλά και για όλα τα νησιά στα οποία φιλοξενούνται λαθραίοι) φέρεται ότι είναι ο διευθυντής των ειδικών επιχειρήσεων Ιλχάν Καγιά και ο Μπαϊράκ Σερχάτ, με εμπειρία στην Συρία. 

 

Ο δεύτερος επισκέπτεται τα νησιά στα οποία λειτουργούν κέντρα κράτησης. Μεταξύ των διευθυνόντων την επιχείρηση πρόκλησης και κλιμάκωσης των επεισοδίων έλαβαν μέρος και δύο Τσετσένοι τζιχαντιστές, οι οποίοι φέρεται ότι ανήκουν στην εξτρεμιστική ισλαμική τσετσενική οργάνωση «Τάγμα Αναγνωρίσεων και Δολιοφθορών των Τσετσένων Μαρτύρων». Οι ανωτέρω έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας εφοδιασμένοι με αλβανικά διαβατήρια. Οι στόχοι της Τουρκίας είναι προφανείς. Πρώτα και κύρια, «προβάρει» όσα σκοπεύει να προκαλέσει στην Ελλάδα με τους αναρίθμητους πράκτορές της που φθάνουν σαν πρόσφυγες που ζητούν άσυλο και εισπράττουν επιδόματα τα οποία πληρώνουν οι πενόμενοι Ελληνες. Επίσης, καταπονεί τις δομές του κράτους και εξαντλεί οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά τους κατοίκους των περιοχών που δέχονται τα κύματα του κατευθυνόμενου εποικισμού. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει σύντομα η πατρίδα μας θα είναι δύσκολες και οι πολιτικές ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, καταλήγει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

 

 

Το «hot spot» της Μόριας έχει χωρητικότητα 3,5 χιλιάδων ανθρώπων και υπολογίζεται πως διαμένουν πάνω από 19,000 άνθρωποι. Η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη για τους ίδιους τους μετανάστες. Στα μέσα Μαρτίου 6χρονο παιδάκι έχασε την ζωή του μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο του καταυλισμού που μένουν Αφρικανοί, ενώ μετά από άγριες συμπλοκές στις αρχές Απριλίου σκοτώθηκε ένας 16χρονος Αφγανός που μαχαιρώθηκε από ομοεθνή του και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις. 

 

Το δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί σε πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγες μέρες το «SigmaLive», που παρουσιάζουν την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT να έχει διεισδύσει σε καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσει γκιουλενιστές-επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν. 

 

Στην Κύπρο, τον φάκελο του μεταναστευτικού προβλήματος άνοιξε από τον Φεβρουάριο η «Σημερινή» της Κυριακής. Οι αφίξεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών διά θαλάσσης ή μέσω κατεχομένων, κάθε χρόνο σημειώνουν και ένα νέο ρεκόρ ενώ υπάρχουν ερωτήματα για το «τρίγωνο» Τουρκίας - λαθρομετανάστευσης - ΜΚΟ.  

 

Μόλις την περασμένη βδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Νουρής, αποκάλυψε στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο» την ύπαρξη μεταναστών με «τρομοκρατικό» παρελθόν στα Κρατητήρια Μενόγειας και έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την δημογραφική υπερχείλιση των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου

 

Για προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης του τόπου εξάλλου έκανε λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στις αρχές Μαρτίου σημείωσε ότι «με όσα καταγράφονται στα ελληνικά σύνορα, με όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει, δηλαδή με τις ροές των μεταναστών από την Τουρκία, ούσα η πρώτη χώρα σε αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό όπως αντιλαμβάνεστε και βεβαίως αυτό μας ανησυχεί». 

 

Διαβάστε επίσης: 

 

Στρατιωτικό &οικονομικό φλερτ Μάλτας-Τουρκίας για λαθρομετανάστευση &Λιβύη

ΜΙΤ &τουρκικά ΜΜΕ κατευθύνουν πρόσφυγες/μετανάστες στα ελληνικά σύνορα (VID)

Η μαζική μετανάστευση ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Μόρια: Νεκρό 6χρονο παιδάκι - Πρώτες αντιδράσεις ξένων ακτιβιστών &ΜΚΟ (ΦΩΤΟ)

 

ΥΠΕΣ: Αιτητές ασύλου οι εμπλεκόμενοι στο φονικό Ρηγαίνης &σχέδιο Τουρκίας

 

Οχυρώνεται η Κύπρος – Στον χάρτη μεταναστευτικών ροών: Πάνω από 200 σε 72 ώρες

 

Το μεταναστευτικό βουλιάζει την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα