Δημ.Λεμεσού: Σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και γεμίζουμε μπαταρίες
13:46 28/2/2019
- Πηγή: Sigma Live
Με καρναβαλίστικα τραγούδια, χορό και κέρασμα, ο Δήμος Λεμεσού ξεκίνησε από το πρωί το ξεφάντωμα για την καρναβαλίστικη περίοδο, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να καλεί όλους να έρθουν στη Λεμεσό, να "γιορτάσουν τη ζωή" και "να γεμίσουν τις μπαταρίες τους".
Δημοτικές αρχές, Βασιλική οικογένεια του Καρναβαλιού και πολίτες συγκεντρώθηκαν, στις 11:00, έξω από την Ελληνική Τράπεζα, κύριο χορηγό των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, διασκεδάζοντας και χορεύοντας στους καρναβαλίστικους ρυθμούς των κανταδόρων.
Σε δηλώσεις
" Το καρναβάλι Λεμεσού είναι εδώ, ζωντανό και θα παραμείνει ζωντανό όσο εμείς οι Λεμεσιανοί είμαστε ζωντανοί", είπε και πρόσθεσε ότι "σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και για τις επόμενες δέκα μέρες γεμίζουμε όλοι τις μπαταρίες μας, ούτως ώστε να συνεχίσουμε την καθημερινή μας πορεία".
Η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, υπεύθυνη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, Σκεύη Αντωνιάδου, είπε πως, από σήμερα και για τις επόμενες δέκα μέρες η Λεμεσός ζει το καρναβάλι της χαράς και της τρέλας "για να δώσουμε περισσότερη έμφαση στον χαρακτήρα του λεμεσιανού καρναβαλιού".
Απόψε συνέχισε, " ένα επιβλητικό άρμα πολύ διαφορετικό από προηγούμενες χρονιές, περιμένει τον κόσμο για να τον εντυπωσιάσει, όμως οι καρναβαλίστικες μας εκδηλώσεις κρύβουν πολλές εκπλήξεις για τις υπόλοιπες δέκα μέρες και γι αυτό δεν θα τις ανακοινώσουμε όλες".
" Πρέπει ο κόσμος να έρθει στη Λεμεσό για να το ζήσει και είναι μια δωρεάν προσφορά του Δήμου Λεμεσού για όλους, με διασκέδαση, χορό και τραγούδι", συμπλήρωσε.
Οι δυο Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας, Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη, κάλεσαν όλους να έρθουν στη Λεμεσό "γιατί το καρναβάλι φέρνει χαρά και πελλάρα και ο άνθρωπος αν δεν το ζήσει δεν το ξέρει".
Όλοι χρειαζόμαστε, πρόσθεσαν, μια ανάπαυλα από όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, " γι αυτό ελάτε να χαρείτε, μην αφήσετε τον εαυτό σας κάτω, αγαπηθείτε και ερωτευτείτε, χορέψετε, καρναβαλιστείτε".
Από το μεσημέρι το κέφι μεταφέρθηκε στην πλατεία Σαριπόλου, όπου η ομάδα "Κανταδόροι Λεμεσού" τραγουδούν για όλο τον κόσμο, παρέα με το Δήμαρχο, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τη Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού.
Το απόγευμα, στις 17:00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) "ζωντανεύει" με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, της latin και της salsa, από το συγκρότημα "Latino Touch" και την ομάδα κρουστών "Batukinio", ενώ στις 17:45 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, εγκαινιάζουν την έκθεση "Καρναβάλι 2019", στο Δημοτικό Μέγαρο. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
Στις 18:15, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη φιλαρμονική του Δήμου και τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες Λεμεσού, θα κατευθυνθούν εν πομπή προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα εισέλθουν πανηγυρικά επάνω στο άρμα τους οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας, που ενσαρκώνουν οι καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη.
Της τελετής στέψης θα ακολουθήσει παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, τη Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού, τους Κανταδόρους ΕΔΟΝ Λεμεσού και τους Κανταδόρους "Μοντέρνοι Καιροί", τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, τις Μαζορέτες Λεμεσού και την ομάδα κρουστών "Batukinio".
Στην πλατεία Ηρώων θα πραγματοποιηθεί ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «Ritmo Di Carnaval».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Keywords
ζωη, μπαταριες, τραπεζες, καρναβαλι, κυπρος, προσφορες, latin, συμμετοχή, κυπε, καρναβαλι 2011, μονικα βασιλειου, Καλή Χρονιά, γιορτη σημερα, παρελαση, δωρεαν, καθημερινη, τραγουδια, ανθρωπος, αυξεντιου, δημος, δηλωσεις, δικη, ειπε, εκθεση, λεμεσος, μαρια, νικο, ξεφαντωμα, ομαδα, οικογενεια, πρωι, συμμετοχή, χαρα, εμφαση, ενωση, latin, τραπεζα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η ΠΑ «παρέλυσε» τους Τούρκους – Ηχηρό μήνυμα της 331 & 341 Μοίρας στη «Γαλάζια Πατρίδα» – «Τουρκική η Κύπρος» λέει το ΥΠΑΜ
- Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση αστικού λεωφορείου με ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- «Βόμβα» στην υπόθεση Λαγούδη: Εξετάζουν το σενάριο εμπλοκής της «μαφίας των φυλακών»
- Συναρπαστική η συνέχεια στην Επιστροφή!!
- Νίκος Κοκλώνης : Δεν θέλω να ξαναέρθει η στιγμή που δεν θα έχω να φάω
- O 19χρονος που έπρεπε να αποτύχει για να… πετύχει
- Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την οικογένεια του νεκρού μωρού στη Βάρκιζα
- Σκάει «βόμβα» Κετσπάγια!
- Οι 4 γυναίκες που είναι ικανές κάνουν έναν άντρα να λαλήσει
- Θεσσαλονίκη: O οδηγός που συγκρούστηκε με λεωφορείο είχε πεθάνει στο τιμόνι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ανείπωτη τραγωδία στη Βάρκιζα: Κάηκε ζωντανό βρέφος 1.5 μηνών
- Βία στα σχολεία: «Από το παραδοσιακό ξύλο στα μαχαιρώματα» (vid)
- Δημ.Λεμεσού: Σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και γεμίζουμε μπαταρίες
- Συρία: Ομαδικός τάφος στον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους
- Ακούστηκε σε ΟΛΟ το Παραλίμνι (video)
- Θαλάσσιο μέτωπο Τουρκίας -Ρουμανίας - 'Επεσαν πυροβολισμοί (VID)
- Ιδιακέθ και Χέφελ για ΑΕΛ (video)
- Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;
- Ανόι: Ο Κιμ απάντησε για πρώτη φορά ερώτηση ξένου δημοσιογράφου
- Nέα γεώτρηση από την Τουρκία τις επόμενες ημέρες

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Δημ.Λεμεσού: Σήμερα γιορτάζουμε τη ζωή και γεμίζουμε μπαταρίες
- Συρία: Ομαδικός τάφος στον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους
- Νέα γεώτρηση στα ανοιχτά Καράτας Αδάνων από Τουρκία
- Ανόι: Ο Κιμ απάντησε για πρώτη φορά ερώτηση ξένου δημοσιογράφου
- Κορυφαίες εταιρείες θα συζητήσουν προοπτικές σε Α. Μεσόγειο
- ΠτΔ: Με αισιοδοξία συνεχίζουμε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς
- Δ. Πάφου: Απομακρύνει τις μη αδειοδοτημένες κεραίες κιν.τηλεφωνίας
- Θαλάσσιο μέτωπο Τουρκίας -Ρουμανίας - 'Επεσαν πυροβολισμοί (VID)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Με ποιον ηθοποιό είναι τρελά ερωτευμένη η Τόκιο του La Casa de Papel;
- Πώς να καραμελώσετε σωστά τα κρεμμύδια
- Κρήτη: Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις Μοίρες
- Αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν από την Ελλάδα. Επεισοδιακή σύλληψη στο Κιλκίς
- Μητσοτάκης προς Μεντβέντεφ: «Στο πρόσωπό μου θα βρείτε έναν φερέγγυο συνομιλητή»
- Βαρβάρα Λάρμου: ''Αποδέχθηκα την πρόταση για το ΤΑΤΟΥΑΖ με χαρά''
- Μιλγουόκι Μπακς – Σακραμέντο Κινγκς 141-140
- Οι tiny bags του οίκου Jacquemus που χωρούν μόνο τα Apple AirPods σου!
- Δ. Χατζησωκράτης: “Ναι” της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο