Δημητριάδης: Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Ανακοίνωση για τη μαύρη μέρα της εισβολής εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η επέτειος της τουρκικής εισβολής του ‘74 είναι μια ακόμα ευκαιρία για να θυμηθούμε πως το δράμα της χώρας μας δεν έχει τελειώσει. Ο  ανθρώπινος πόνος, οι άνθρωποι που χάθηκαν, οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η συνεχιζόμενη κατοχή, παραμένουν ανοικτή πληγή για όλο το νησί

για 48 χρόνια.
Αλλεπάλληλοι κύκλοι συνομιλιών δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν διεξάγονται καθόλου συνομιλίες. Η τουρκική αδιαλλαξία συνάντησε τη δική μας απραξία. Νέα τετελεσμένα προστίθενται στο Βαρώσι και η κυβέρνηση παραμένει παθητικός θεατής κάθε αρνητικής εξέλιξης.

Σε αυτή την πολύ τραγική μέρα, απευθύνω έκκληση στον κάθε Κύπριο και στην κάθε Κύπρια: ποτέ να μην δεχθούμε τη διχοτόμηση, ποτέ να μην επιτρέψουμε η χώρας μας να αποκτήσει χερσαία σύνορα με την Τουρκία στη Λευκωσία, στην οδό Λήδρας.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Με αξιοποίηση των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις πάνω στην κατεύθυνση της ΔΔΟ και εφαρμόζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, να επιδιώξουμε κοινή δράση ΟΗΕ – ΕΕ. Για να σπάσουμε το παρατεταμένο αδιέξοδο προτείνω δύο κλειδιά: την ενέργεια και την Ευρωτουρκική σχέση.

Προτείνω να συμπλεύσουμε με τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα πάνω σε ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για να αποτρέψουμε τα «δύο κράτη» που αξιώνει η Τουρκία.
Είναι δική μας ευθύνη να μην κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια μοιρασμένη πατρίδα.

Με σεβασμό στους νεκρούς και τους αγνοουμένους μας, αλλά και σε όλα τα παιδιά μας, δίνουμε σήμερα την υπόσχεση για συνέχιση των προσπαθειών για αποτροπή των σχεδιασμών της Τουρκίας και για την επανένωση της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό χρειάζεται νέα ηγεσία που να πείθει και να διεκδικεί για να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μας σε όλη την Κύπρο

Γιατί η Κύπρος αξίζει καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημητριάδης, Μπορούμε,dimitriadis, boroume