Δημητριάδης: Ανάλογα με την εφημερίδα ερμηνεύεται το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά

Για τα επόμενα βήματα παράλληλα με τις προεκλογικές διεργασίες του ΑΚΕΛ μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης.

Μεταξύ άλλων ο κος Δημητριάδης αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 διορίστηκε ο κύριος Μαυρογιάννης ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη και

για αυτό το θέμα ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου πήγε στην Βουλή και είπε ότι ήταν παράνομο και έπρεπε να αλλάξει τον νόμο», είπε προσθέτοντας «Η συζήτηση έγινε στις 11 Ιουλίου του 2019 και στις 24 Ιουλίου άλλαξε ο νόμος και κατά παραγγελία έγινε το «ππατσιάρισμα» να μπορεί να είναι ο διαπραγματευτής επίσης και μόνιμος αντιπρόσωπος στη Νέα Υόρκη.  Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τύχει εξέτασης, γιατί αυτή η συγκεκριμένη μεταχείριση και ο κατά παραγγελία νόμος».

Ερωτηθείς αν τον προσέγγισαν στελέχη του ΑΚΕΛ πριν πάρει την απόφαση του, είπε ότι είχε πάει στην Γραμματεία του ΑΚΕΛ και παρουσίασε το πρόγραμμα του όπως έκανε και με άλλα κόμματα όπως με το ΔΗΚΟ, τον Συναγερμό, την ΔΗΠΑ και τους Οικολόγους.

«Μάλιστα είμαστε σε διεργασία με τους Οικολόγους οι οποίοι μου είχαν στείλει τις δικές τους θέσεις για να απαντήσω όπως το έκανα και με άλλους υποψηφίους» εξήγησε ο κος Δημητριάδης.

Ερωτηθείς σε τι διαφέρει η δική του υποψηφιότητα από τους άλλους που έχουν εξαγγείλει σε σχέση με το Κυπριακό είπε: «Πρώτον, προτείνω τη λύση μέσα στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Δεύτερον μια επιτροπή αλήθειας και τρίτον προτείνω μια λύση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο ειρήνης».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή αναφορά του για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη την οποία χαρακτήρισε ''ΔΔΑ και ΣIA'-  «Διεφθαρμένη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και Συνεργάτες).  «Η τριανδρία του προέδρου Αναστασιάδη, του υπουργού Εξωτερικών και του διαπραγματευτή είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τα χάλια τα οποία βρίσκεται το Κυπριακό.

Η δική μου η υποψηφιότητα που είναι καθαρά ανεξάρτητη δεν στηρίζεται πάνω σε ένα κόμμα. Θα προχωρήσω και πιστεύω ότι μπορώ να δώσω μια προοδευτική αλλαγή στους πολίτες, μπορώ να τους προσφέρω ένα άλλο αφήγημα με το τίμιο κράτος και με την Κύπρο του 2035».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό και στο αν ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά απάντησε ότι εξαρτάται από ποια εφημερίδα διαβάζεις.

«Αν διαβάζεται Φιλελεύθερο έχεις το αφήγημα της μιας πλευράς αν διαβάζεται Πολίτη έχεις το αφήγημα της άλλης πλευράς» είπε ο κ. Δημητριάδης.

Ακούστε το απόσπασμα στο 38:03

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημητριάδης, Ανάλογα, Κραν Μοντανά,dimitriadis, analoga, kran montana