Δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας εργασίας για τη διαφθορά

Το ενδεχόμενο δημιουργίας υπερκομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας εργασίας για καταπολέμηση της διαφθοράς θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην επόμενη τους σύσκεψη.

Σε πρώτο στάδιο επήλθε συμφωνία μεταξύ ομάδας βουλευτών οι οποίοι προεκλογικά είχαν δεσμευτεί κατά της διαφθοράς και τη Διεθνή Διαφάνεια Κύπρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Οργανισμού, οι βουλευτές που είχαν δεσμευτεί προεκλογικά κατά της διαφθοράς συμμετείχαν σήμερα σε πρόγευμα εργασίας που διοργάνωσε ο Οργανισμός.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν

οι Άντρος Κυπριανού, Γιώργος Περδίκης, Άννα Θεολόγου, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Δημήτρης Δημητρίου, Ελένη Μαύρου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και εκπρόσωπος του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στόχος της συνάντησης, όπως αναφέρεται, ήταν η δημιουργία μιας υπερκομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας Εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενδυνάμωση της διαφάνειας στην Κύπρο με τους βουλευτές να συμφωνούν με την άμεση ανάγκη για δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας εργασίας και τη θεσμοθέτηση της.

Όπως αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος, παρόμοιες ομάδες εργασίας δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρες της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης νομοσχέδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς που χρήζουν άμεσης ψήφισης, καλές πρακτικές για ενδυνάμωση της διαφάνειας που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαφθορά η οποία θα δημοσιευθεί το Δεκέμβριο του 2016, στατιστικά στοιχεία για τη διαφθορά που αναφέρονται στην Κύπρο και νομοθεσίες που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν ότι στην επόμενη συνάντηση των αρχηγών κομμάτων, θα προωθηθεί η σύσταση της ομάδας εργασίας η οποία θα είναι ο πυρήνας στη Βουλή για την προώθηση και την ενδυνάμωση της διαφάνειας και μείωση της διαφθοράς. Ο Οργανισμός Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος δεσμεύτηκε με τη σειρά του ότι θα στηρίζει το έργο της ομάδας εργασίας με την παροχή εξειδικευμένης γνώσης» σημειώνεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα