Δημιουργία Cyprus Business Forum απο ΟΕΒ και ISAD

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και ο τουρκοκυπριακός σύνδεσμος επιχειρηματιών (IŞAD) ανακοίνωσαν τη δημιουργία και λειτουργία του "Cyprus Business Forum" (Κυπριακού Επιχειρηματικού Φόρουμ), η συμφωνία για το οποίο υπογράφηκε χθες 30 Ιουλίου μεταξύ των προέδρων των δύο οργανισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΒ, σκοπός του “Κυπριακού Επιχειρηματικού Φόρουμ” είναι η προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και ανάληψη κοινών δράσεων

από την ΟΕΒ, την ISAD και την επιχειρηματική κοινότητα του νησιού για οικονομικό και κοινωνικό όφελος, η ενθάρρυνση της κοινής συμμετοχής ε/κ και τ/κ επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χρηματοδότησης, η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/παρουσιάσεων κοινού ενδιαφέροντος για στελέχη επιχειρήσεων από τις δύο κοινότητες, και η διοργάνωση και διευκόλυνση συναντήσεων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ επιχειρηματιών από συναφείς τομείς δραστηριότητας με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών.

“Η δημιουργία και λειτουργία του “Cyprus Business Forum” εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει πρακτικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη θετικού κλίματος συνεργασίας σε επιχειρηματικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο”. Ταυτόχρονα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η σύσφιξη της συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών οργανώσεων ΟΕΒ και IŞAD ταυτίζεται με προσπάθειες που καταβάλλουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Στη συμφωνία αναφέρεται ότι ΟΕΒ και IŞAD συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια Συντονιστική Επιτροπή με δύο άτομα από την κάθε οργάνωση για τη προετοιμασία συναντήσεων και τον συντονισμό των εκδηλώσεων του Φόρουμ, το οποίο θα διοικείται από την Διοικητική Επιτροπή που θα αποτελείται από τους δύο προέδρους και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η διαχειριστική επιτροπή θα αποφασίσει για τις μελλοντικές δραστηριότητες του Φόρουμ και μπορεί να αλλάξει ή / και να επεκτείνει την εντολή της, προστίθεται. Στο πρωτόκολλο συμφωνίας περιλαμβάνεται ότι μετά την προετοιμασία του προκαταρκτικού προγράμματος, μπορεί να προγραμματιστεί μαι συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΕ για να συζητηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης.

Αναφέρεται ακόμη ότι μετά την εναρκτήρια συνάντηση του “Κυπριακού Επιχειρηματικού Φόρουμ” η Διαχειριστική Επιτροπή θα συνέλθει σε χρόνο που θα αποφασιστεί στην εναρκτήρια συνάντηση για να καθορίσει έναν οδικό χάρτη, να σχεδιάσει εκδηλώσεις και ένα χρονοδιάγραμμα.

Η συμφωνία υπογράφηκε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, παρουσία και του Προέδρου της Τουρκικής Συνομοσπονδίας (TURKONFED), Ταρκάν Καντόογλου. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της αλληλοενημέρωσης και της συνεργασίας μεταξύ ΟΕΒ και IŞAD. Ο πρόεδρος της IŞAD, Μετίν Σιαντί, είπε πως η ίδρυση του Φόρουμ είναι θέμα ανάγκης των ίδιων των Κυπρίων.

Ο κ. Καντόογλου εξέφρασε την πεποίθησή του για μια λύση του Κυπριακού σε ένα χρόνο και τη στήριξή του σε μια επανενωμένη διζωνική ομοσπονδία, λέγοντας πως η επίλυση του προβλήματος θα είναι και το κλειδί για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η TURKONFED διοργανώνει σήμερα στα κατεχόμενα συζήτηση με θέμα “Κύπρος: Λύση και οικονομία” στην οποία θα μιλήσει ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακινζτί και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα