Δήμαρχος Γερίου: Ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη και νεκρός

Σε επικύρωση της απόφασης για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου ανέφερε ότι αυτό το θέμα με την μετονομασία της λεωφόρου Γερίου σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια έφερε μια αντιπαράθεση με ένταση στο δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο.

«Στο δημοτικό συμβούλιο επικρατούσαν πάντοτε οι δημοκρατικές διαδικασίες, να σημειώσω ότι 95-97% των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου παίρνονταν ομόφωνα. Υπήρχαν διαφωνίες και συζητήσεις αλλά πάντα καταλήγαμε

στο πιο καλό αποτέλεσμα» εξήγησε ο κος Παπαλαζάρου.

Αναφερόμενος στο θέμα μετονομασίας του δήμου είπε ότι «Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση για ονοματοδότηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε μια λεωφόρου του Δήμου.

Αρχικά θα γινόταν η λεωφόρος Αθαλάσσης κάτι για το οποίο έφεραν ένσταση τα εθνικόφρονα σωματεία γιατί η λεωφόρος περνά από το οίκημα τους».

Μετέπειτα εξήγησε ότι η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε εκ νέου την εισήγηση στις 21 Ιουλίου να γίνει μετονομασία του Δήμου Γερίου σε Δημήτρη Χριστόφια.  «Έγινε έντονη συζήτηση και καταλήξαμε με την εισήγηση του Δημάρχου η οποία ήταν να μετονομαστεί σε Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας 2008-2013 και να παραμείνει από κάτω τέως λεωφόρος Γερίου.

Προχθές θα γινόταν η επαλήθευση των πρακτικών για να τα επικυρώσουμε. Εκεί εθνικόφρονα σωματεία και τοπικές οργανώσεις κάλεσαν κόσμο στη συνεδρία να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Ερωτηθείς γιατί δεν επέλεξαν άλλη λεωφόρο για να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα είπε «Δεν είμαι σίγουρος αν πηγαίναμε αλλού θα ήταν ομαλά. Δεν είναι η λεωφόρος, ενοχλεί το όνομα Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη και νεκρός.

Όταν έμπαινε Γλαύκου Κληρίδη ή Γρίβα Διγενή ή Μακαρίου δεν υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα επειδή είναι Δημήτρη Χριστόφια βάζουμε συνεχώς αναρτήσεις στα Facebook», είπε ο Δήμαρχος καταληκτικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα