Ο Σύριος Τομ Χανκς που ζει εδώ και 365 ημέρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η Διεθνής Αμνηστία έχει απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία να απελευθερώσει ένα Σύριο που παραμένει για έναν ολόκληρο χρόνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο λόγος για τον Fadi Mansour ο οποίος όπως καταγγέλλει η η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία, από τις 15 Μαρτίου του 2015, βρίσκεται σε έναν χώρο
χωρίς φυσικό φως ή κρεβάτια, που ονομάζεται δωμάτιο για "Προβληματικούς επιβάτες" στο αεροδρόμιο Atatürk.

Η οργάνωση έχει απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία να απελευθερώσει τον Σύρο πολίτη και σχολιάζει πως οι συνθήκες κράτησης ενδεχομένως να συνιστούν "σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση", αναφέρει δημοσίευμα του foxnews.

Ο Fadi Mansour έχει δηλώσει πως έφυγε από τη χώρα του για να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία, πέρασε περίπου ένα μήνα στην Τουρκία, προσπάθησε να πετάξει στη Μαλαισία, αλλά του αρνήθηκαν την είσοδο και επέστρεψε στην Τουρκία.

"Ένας χρόνος είναι αρκετός - έχω ανάγκη την ελευθερία μου", υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η περίπτωση του Mansur θυμίζει την υπόθεση του Viktor Navorski από την Krakozia ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Η ιστορία του είχε γίνει ταινία το 2004, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks στην ταινία The Terminal.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα