Δήλωνε νεκρός για να γλιτώσει την επανεξέταση στην οδήγηση

Η απάτη σε όλο της το μεγαλείο. Άφωνοι Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών. 77χρόνος, όταν του ζητήθηκε να προβεί σε επανεξέταση των ικανοτήτων του στην οδήγηση, δήλωσε νεκρός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκη Χαραλάμπους «στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2015 στάλθηκε επιστολή στο Τμήμα οδικών μεταφορών ότι ένας οδηγός χρήζει επανεξέτασης λόγω του ότι δεν μπορούσε να έχει τον έλεγχο ή να αντιλαμβάνεται επακριβώς πλήρως την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του».

Ο 77χρονος, όμως, φαίνεται να πίστευε πως θα απέφευγε τους ελέγχους της αστυνομίας. Την 1η Μαρτίου,

όμως, εντοπίσθηκε να οδηγεί χωρίς ζώνη ασφαλείας οπότε καταγγέλθηκε.

Αμέσως μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν το πρόσωπο το οποίο έχρησε επανεξέτασης. Έγινε επικοινωνία με το τμήμα οδικών μεταφορών και φάνηκε ότι στάλθηκε επιστολή, η οποία έδειχνε ότι το υπό αναφορά πρόσωπο είχε αποβιώσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, μέσω της επιστολής του προς το τμήμα οδικών μεταφορών, ο 77χρόνος προσκόμισε μάλιστα και πιστοποιητικό θανάτου. Η αστυνομία εξέταζει την υπόθεση κάτω από ποιες συνθήκες στάλθηκε η επιστολή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το διευθυντή της τροχαίας αρχηγείου αυτή τη στιγμή νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση προβλέπει όπως σε οδηγούς πέραν των 70χρόνων για πρώτη φόρα θα εκδίδεται άδεια για τρία χρόνια, ακολούθως 2 χρόνια και μετά τα 75 έτη κάθε χρόνο εφόσον πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα