Αποκαλύπτουμε την επιστολή του αεροπειρατή

Πολιτικά φαίνεται να ήταν τα κίνητρα του 59χρονου αεροπειρατή Σαϊφ αλ Ντιν Μουσταφά από την Αίγυπτο, όπως διαφαίνεται μέσα από την περιβόητη επιστολή την οποία εξασφαλίσαμε αυτούσια και την αποκαλύπτουμε απόψε. Πρόκειται για την τετρασέλιδη χειρόγραφη επιστολή που ήθελε να δώσει ο αεροπειρατής στην Κύπρια πρώην σύζυγό του, απόσπασμα της οποίας αποκάλυψε από την 1η στιγμή ο σταθμός μας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι o λαός της Αίγυπτου

περνά πολύ δύσκολους καιρούς από τη στρατιωτική διοίκηση που κυβερνά το κράτος και η οποία σκοτώνει παράνομα, συλλαμβάνει, φυλακίζει, βασανίζει. Υπάρχει οικονομική αποτυχία και ο Αιγύπτιος πολίτης δεν νιώθει ασφάλεια. Η συνεχής χειροτέρευση της χώρας σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο και το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν ήταν παρά μόνο ένα όργανο φόνου καταστροφής του Αιγύπτιου πολίτη.

Ζητεί από τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο να δει και να συμπάσχει με τον Αιγυπτιακό λαό ως ανθρώπους με δικαίωμα να είναι ελεύθεροι και δημοκρατικοί όπως την υπόλοιπη ελεύθερη ανθρωπότητα. Ζητεί από τις δυτικές κυβερνήσεις τη στήριξή τους για το στρατιωτικό καθεστώς αφού όπως αναφέρει, είναι σαν να στηρίζει τους σκοτωμούς των Αιγύπτιων πολιτών. Ζητεί παράλληλα Δημοκρατία και ελευθερία, από τους λαούς της δύσης, οι οποίοι έχουν ελευθερία και δημοκρατία καθώς και τη δυνατότητα να πιέσουν την κυβέρνηση, να τη ρίξουν και να δώσουν πίσω στο λαό την επανάσταση που έγινε στις 25 του Γενάρη και η οποία χαράχθηκε από τον Αιγυπτιακό λαό με την αυτοθυσία και το αίμα τους, αναφέρει στην επιστολή του ο Μουσταφά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, ο δυτικός κόσμος στηρίζοντας το πραξικόπημα του στρατού, στηρίζει και την τρομοκρατία η οποία όπως τονίζει θα εκραγεί από τη μια στιγμή στην άλλη λόγω των επιθέσεων που δέχεται ο λαός είτε αυτές προκύπτουν μέσα από την οικονομική δυσχέρεια είτε από θέματα ασφάλειας.

Η Επιστολή κλείνει ζητώντας ουσιαστικά και την απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αιγύπτου και μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, ο φάκελος θα προωθηθεί στον Γενικό εισαγγελέα που είναι και το αρμόδιο όργανο για ν' αποφασίσει έκδοση ή μη του Μουσταφά, στις Αιγυπτιακές αρχές.

Φωτογραφία: Λουκάς Σπαθάρης

Keywords
Τυχαία Θέματα