ΔΗΚΟ: Η πολιτική του καλού παιδιού δεν λειτουργεί θετικά

Η πολιτική του καλού παιδιού που ακολουθούμε τα τελευταία εννέα χρόνια δεν λειτουργεί ως θετικός καταλύτης για την αποκάλυψη των προθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στο περιθώριο των εορτασμών για τον Άγιο Μάρωνα.

Η κα. Ερωτοκρίτου δήλωσε περαιτέρω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αποθρασύνει την Τουρκία και την απομακρύνει από το στόχο που είναι να λογικευτεί στις απαιτήσεις της για το Κυπριακό”.

“Εμείς έχουμε πολλές φορές πει ότι θα πρέπει

να αλλάξουμε στρατηγική στο Κυπριακό και θα πρέπει να συνδιαβουλευθούμε στο Εθνικό Συμβούλιο με ένα πνεύμα συλλογικότητας και όχι απλά να συζητούμε στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε να έχουμε εκ των υστέρων ενημέρωση και μόνο”, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι “ένας από τους στόχους που θα έπρεπε να θέσουμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τόσο στην Τουρκία όσο και στη διεθνή κοινότητα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό εάν η Τουρκία εξακολουθεί να έχει αυτή την άτεγκτη και αδιάλλακτη στάση”.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, “ πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να προσβλέπει και να ελπίζει η Τουρκία στην οποιαδήποτε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση της τελωνειακής μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας εάν εξακολουθεί να έχει την ίδια στάση στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων”.

Πρέπει επίσης να γίνει ξεκάθαρο, κατέληξε, “ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις διερευνητικές γεωτρήσεις, θα προχωρήσουν τάχιστα και δεν μπορεί η Τουρκία να ευελπιστεί ότι θα έχει οποιοδήποτε λόγο και ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα εάν εξακολουθεί να έχει όχι μόνο αυτή την αδιάλλακτη στάση αλλά και να την σκληραίνει καθημερινώς στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα