Βόλος: Στο Αυτόφωρο αύριο, υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτήτριας – Ανακοίνωση του Π.Θ.

15:53 5/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυση για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση κατέθεσε εναντίον 50χρονου διοικητικού υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, μία 20χρονη φοιτήτρια του ίδιου Πανεπιστημίου. Τους ισχυρισμούς της αντικρούει ο 50χρονος, ο οποίος υπέβαλε με την σειρά του μήνυση εναντίον της για ψευδή καταμήνυση, απειλή και εξύβριση. Οι δύο μηνύσεις αναμένεται να συνεκδικασθούν αύριο (Δευτέρα), στη μία το μεσημέρι, στο Δικαστήριο του Βόλου με την Αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια καταγγέλλει ότι λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, ξυλοκοπήθηκε από τον 50χρονο, εντός του χώρου

του Πανεπιστημίου και βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Συνοδεία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ακολούθως, η 20χρονη μετέβη στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά του 50χρονου, τον οποίο κατηγορεί ότι τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, την απείλησε και την εξύβρισε.

Να σημειωθεί πως αρχικά, είχε γίνει γνωστό, ότι ο 50χρονος είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το συμβάν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γίνεται λόγος για διοικητικό υπάλληλο.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Π.Θ. αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές επίθεση διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος εναντίον της. Στις αρμόδιες αρχές έχουν κατατεθεί αμοιβαία μηνύσεις των εμπλεκομένων. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου παρακολουθεί με θλίψη την υπόθεση και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης ώστε να προβεί αναλόγως σε όλες τις προσήκουσες ενέργειες».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισήμανε ότι θα γίνει ΕΔΕ και ότι πρόκειται για ένα γεγονός που λυπεί ιδιαίτερα όλους, καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα