ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση παραπλανεί στο θέμα της μετεξέλιξης

Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει το θέμα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφέρει ότι για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται σύγχυση ή και προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από την Κυβέρνηση, σε ότι αφορά το μείζον αυτό ζήτημα.

Αυτούσια η δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου

Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά σύγχυση ή και προσπάθεια παραπλάνησης του

λαού από την Κυβέρνηση, σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα της συνέχισης και μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τώρα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζεται πως το Κοινό Ανακοινωθέν του 2014 αναφέρεται στην «μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι στο Κοινό Ανακοινωθέν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γι’ αυτό και η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί επικαλούνται το Κοινό Ανακοινωθέν για να αξιώσουν την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ελέχθη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο πως ότι «η μετεξέλιξη είναι αυτονόητη». Μα δεν ακούει τι λέει η τούρκικη πλευρά;

Πόσο αυτονόητη είναι η μετεξέλιξη,

Όταν η Τουρκία επίσημα αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;Όταν μιλά για παρθενογένεση, για ένα «νέο συνεταιρισμό» και για «δυο συν-ιδρυτικά κράτη»;

Δυστυχώς η συνέχιση και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι αυτονόητη.

Αυτό το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαρίσει και δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κρύβεται πίσω από εποικοδομητικές ασάφειες σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα.

Οι Κυβερνώντες Θα προσφέρουν πραγματική υπηρεσία στο λαό, αν έστω και τώρα, δώσουν όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στη δημοσιότητα έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς.

Αν άλλα λέει η Τούρκικη πλευρά στις διαπραγματεύσεις και άλλα λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε τι πιο εύκολο από το να την εκθέσουμε με τις συγκλίσεις που έχει παρουσιάσει στη Βουλή με την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Επίσης, οι κυβερνώντες οφείλουν να απαντήσουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως:

Ποια είναι τα 22 κριτήρια και εξαιρέσεις στο περιουσιακό;Είναι το περιουσιακό κατά 90% λυμένο όπως λέει ο κ. Έιντε;Ποια είναι τα κριτήρια συζήτησης του εδαφικού;Ποιοι είναι οι μηχανισμοί επίλυσης αδιεξόδων;Ποιοι είναι οι μηχανισμοί λήψεως αποφάσεων;Πόσο είναι το κόστος των κρίσιμων οικονομικών παραμέτρων της λύσης;Γιατί η αριθμητική ισότητα έχει καταστεί το χαρακτηριστικό του πολιτεύματος;
Keywords
Τυχαία Θέματα