Συνεδριάζει η ΠΑΣΥΝΟ ενόψει απεργιακών μέτρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Επαρχιακές Επιτροπές της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών θα συνεδριάσουν στις 17.00 για να μελετήσουν την κατάσταση, ενόψει και των απεργιακών μέτρων, που έχουν προκηρύξει για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της συντεχνίας, Θόδωρος Πετέλης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό για το πού αποσκοπεί η καθυστέρηση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για ενημέρωση της σε σειρά αιτημάτων που έχει θέσει ενώπιον τους, τα οποία αφορούν τον κλάδο των Νοσηλευτών.

Η συντεχνία τονίζει πως δεν δίνει

λευκή επιταγή, αλλά ούτε δεσμεύεται από οποιεσδήποτε συμφωνίες, που έχουν επιτευχθεί χωρίς την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα σοβαρά ζητήματα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Υπηρεσία, την αξιολόγηση των νοσηλευτών, τη συζήτηση για την επανέναρξη των διαδικασιών για μεταφορά των νοσηλευτών στις επιστημονικές δομές, χωρίς, στην παρούσα φάση, την οικονομική αντιμισθία, αίτημα, το οποίο εκκρεμεί από το 2014.

Παράλληλα, απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας ν’ αντιμετωπίζει την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών ως ισότιμη συνδικαλιστική οργάνωση και να μην την αγνοεί, καθώς αριθμεί 1300 μέλη, στη συντριπτική πλειοψηφία τους του δημόσιου τομέα και περίπου 100 του ιδιωτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα