Χειροπέδες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στοχευμένων ερευνών που διενεργεί η Αστυνομία, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και τέθηκε υπό κράτηση, ένα πρόσωπο ηλικίας 40 χρόνων, κάτοικος της επαρχίας Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Το Αστυνομικό Δελτίο αρ. 3, ημερομηνίας 20/5/2018 είναι σχετικό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία και υποστατικά 45χρονου στην επαρχία Αμμοχώστου, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης, καθώς και εγκατεστημένο

σύστημα DVR, συνδεδεμένο με κάμερες, η μία εκ των οποίων κατέγραφε δεδομένα από δημόσιο χώρο.

Ο 45χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ την υπόθεση διερευνούν η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου) σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19/5 και ώρα 23.55 τπ βράδυ της Κυριακής, λήφθηκε η γραπτή πληροφορία στο ΤΑΕ, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας από πλήρως αξιόπιστη πηγή, για επιθέσεις κατά της Αστυνομίας.

Είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα.

Η πληροφορία ανέφερε τα εξής:

«Στις 19/5 συγκεκριμένο πρόσωπο, μετά τις συνεχείς επιχειρήσεις/έρευνες της Αστυνομίας στα πλαίσια καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, έδωσε οδηγίες στον 1ο και το 2ο ύποπτο, όπως προκαλέσουν το συντομότερο δυνατό, τυφλά κτυπήματα σε διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων και μελών της Αστυνομίας, προκειμένου να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και να δώσουν το μήνυμα ότι ο υπόκοσμος έχει το πάνω χέρι και όχι η Αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα