Δικαίωση για τους φοιτητές των Μουσικών Σχολών

Δικαίωση και χαρά έδωσε στους απόφοιτους Μουσικών Σχολείων, η σημερινή μέρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις στα ΑΑΕΙ Ελλάδας, οι οποίοι διεκδίκησαν θέσεις στις Μουσικές Σχολές.

Η περιπέτεια την οποία πέρασαν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας

να μην δοθούν θέσεις στις Σχολές Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας, της Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Θεσσαλονίκης και Μουσικών Σπουδών Άρτας, σε Κύπριους, δεν στάθηκε εμπόδιο στο όνειρο τους.

Μετά τις διαβουλεύσεις του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου με το Υπουργείο της Ελλάδας, δόθηκε τέλος στην αγωνία τους και οι 36 μαθητές όχι μόνο διεκδίκησαν θέσεις, τις εξασφάλισαν με αρκετούς από αυτούς να παίρνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Από τους 36, θέσεις διεκδίκησαν οι 28 από τους οποίους μία φοιτήτρια εξασφάλισε την πρώτη στην κατάταξη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ οι έξι από τους φοιτητές που πέρασε στη Μουσική Σχολή της Μακεδονίας είναι όλοι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού.

Σημειώνεται πως οι υπόλοιποι φοιτητές που δεν διεκδίκησαν τελικά θέση στην Ελλάδα θα προχωρήσουν τις σπουδές τους σε Σχολές στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα