Δίκαιη και μόνιμη λύση εύχεται για το μπαϊράμι ο Ακιντζί

Συνεχίζουν τις προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό και με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα θέλουν πλέον να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα, αναφέρει στο μήνυμά του για τη Γιορτή των Θυσιών (κουρμπάν μπαϊράμ), που αρχίζει αύριο, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο μήνυμά του ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι βασικός τους στόχος είναι και οι δύο κοινότητες

με ασφάλεια, ελευθερία και ισότητα να ζήσουν μαζί σε ένα νέο μέλλον σε μια ομοσπονδιακή, διζωνική, δικοινοτική δομή.

Ο Τ/κ ηγέτης εύχεται στους Τ/κ υγεία, ευημερία, ευτυχία και να περάσουν τις γιορτές με αγάπη και ενότητα, σημειώνοντας ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου κυριαρχεί η μουσουλμανική κουλτούρα, διέρχεται δύσκολων καιρών καθώς ο πόλεμος, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η προσφυγική κρίση και οι αθώες ψυχές που χάνονται έχουν χαράξει βαθιές πληγές στις καρδιές όλων.

Στο μεταξύ, όπως επίσης ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, ο εορτασμός του κουρμπάν μπαϊράμ αρχίζει αύριο με την πρώτη προσευχή στις 07:18, ενώ από το “υπουργείο” θρησκευτικών υποθέσεων ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται επίσκεψη στον τεκκέ Χαλά Σουλτάν την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, τον οποίο θα μπορέσουν να επισκεφθούν και όσοι δεν μπορούν να περνούν στις ελεύθερες περιοχές (σσ έποικοι). Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στην προγραμματισμένη επίσκεψη θα συμμετάσχουν όχι περισσότερα από 1.000 άτομα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα