Αθήνα - Διημερίδα για την ΕΟΚΑ και τον αγώνα της

Oλοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα οι εργασίες της διημερίδας με θέμα: «Ο Κυπριακός Απελευθερωτικός Αγώνας 1955-’59 στην Ελληνική Λογοτεχνία», παρουσία πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, λογοτεχνών, ανθρώπων των Γραμμάτων και πολυπληθούς ακροατηρίου .

Η διημερίδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση στα ΜΜΕ από το ΓΤΠ, διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα

ΕΟΚΑ 1955-1959, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος αναφερόμενος στη θεματική της διημερίδας επισήμανε ότι «η πρόσληψη του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 από την Ελληνική Λογοτεχνία σε Ελλάδα και Κύπρο, παραμένει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο φιλολογικής έρευνας προς μελέτη και αξιολόγηση.

“Τα γεγονότα, οι αξίες, τα ηρωικά πρότυπα αυτοθυσίας και τα διδάγματα αυτοσυνειδησίας του Αγώνα δεν άφησαν ασυγκίνητους τους λογοτέχνες στην Κύπρο, την Ελλάδα και πολλές χώρες, αλλά ενέπνευσαν μια εκτενή και πολυδιάστατη γραπτή παρακαταθήκη λογοτεχνικών, ποιητικών και πεζών κειμένων», ανέφερε.

Εισαγωγική ομιλία κατέθεσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και ακολούθησαν άλλες εισηγήσεις από Καθηγητές Πανεπιστημίου, επιθεωρητές , ερευνητές , σχολικούς συμβούλους και άλλους.

Η διημερίδα συμπληρώθηκε με την παρέμβαση του ποιητή Τίτου Πατρίκιου και την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τον Μανώλη Στεργιούλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα