Διήμερη κράτηση σε 46χρονη από Ελλάδα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον 46χρονης από την Ελλάδα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, ψευδής δήλωσης για έκδοση Πιστοποιητικού Εγγραφής αυτοκινήτου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Νοέμβριο 2013 και Μάρτιο 2014 στην Λάρνακα και στην Αραδίππου.

Όπως

ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις 08/02/2015 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου από γυναίκα, ότι η ύποπτη πλαστογράφησε αίτηση μεταβίβασης ιδιοκτησίας αυτοκινήτου που είναι κινητή καντίνα και αφού ενεγράφη ως νέος ιδιοκτήτης το πούλησε σε τρίτο πρόσωπο. Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας του συζύγου της παραπονούμενης και πουλήθηκε τον Μάιο του 2013 στην ύποπτη για το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, επειδή η ύποπτη δεν μπορούσε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό, υπεγράφη σε δικηγορικό γραφείο μεταξύ τους συμφωνία στην οποία η 46χρονη πλήρωσε το ποσό των €10,250 ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πληρωνόταν με μηνιαίες δόσης ύψους 250 ευρώ. Μέχρι την εξόφληση του χρέους το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε από μισό μερίδιο στον γιο του ιδιοκτήτη και στην 46χρονη, ενώ με την εξόφληση του ποσού κύριος ιδιοκτήτης του οχήματος θα ήταν η ύποπτη.

Τον Ιούλιο και Οκτώβριο του 2013 ο σύζυγος και γιος της παραπονούμενης πήγαν στην Αυστραλία για οικονομικούς και επαγγελματικούς λόγους, ενώ η γυναίκα έμεινε στην Κύπρο για διευθέτηση των εκκρεμοτήτων.

Τον Οκτώβριο του 2014 η παραπονούμενη διαπίστωσε από τον τραπεζικό της λογαριασμό ότι η ύποπτη σταμάτησε να πληρώνει τη μηνιαία δόση των 250 ευρώ όπως είχε συμφωνηθεί ενώ από εξετάσεις που έκανε η ίδια διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε εγγραφεί στο όνομα της 46χρονης. Διαπίστωσε ακόμα ότι ο γιος της δεν υπέγραψε μεταβίβαση του δικού του μεριδίου του αυτοκινήτου στην ύποπτη και προέβηκε σε καταγγελία στην Αστυνομία εκ μέρους του.

Από έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2014 σε άνδρα ο οποίος σε κατάθεση του ανέφερε ότι αγόρασε το όχημα από την ύποπτη πληρώνοντας μέσω τραπεζικού λογαριασμού το ποσό των 16 χιλιάδων ευρώ.

Η Αστυνομία παρέλαβε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών όλα τα σχετικά έγγραφα του αυτοκινήτου και τις αιτήσεις μεταβίβασης ιδιοκτησίας του και στάλθηκαν στο Γραφολογικό Εργαστήριο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας για γραφολογικές εξετάσεις ως προς την γνησιότητα της υπογραφής.

Κατά τον γραφολογικό έλεγχο και κατά την γνώμη του πραγματογνώμονα, διαπιστώθηκαν διαφορές στην υπογραφή του γιου της παραπονούμενης στην αίτηση μεταβίβασης του αυτοκινήτου και στα δείγματα υπογραφής του. Ο πραγματογνώμονας ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι δεν επρόκειτο για τη γνήσια υπογραφή.

Τον Ιούνιο του 2015 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της 46χρονης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, ψευδής δήλωσης για έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ενώ τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στον κατάλογο STOP-LIST.

Τον Ιούλιο του 2016 εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, δεύτερο ένταλμα σύλληψης εναντίον της 46χρονης που αφορούσε τα αδικήματα της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη ενώ με έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα εξασφαλίστηκε τον Ιούλιο του 2016 Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της ύποπτης και τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στα καταζητούμενα πρόσωπα.

Τον Οκτώβριο του 2016 η ύποπτη συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Αστυνομία δυνάμει του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον της και στις 23 Μαρτίου 2017 αποφασίστηκε από τον Αρειο Πάγο η παράδοση της στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ύποπτη συνελήφθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και όταν της επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο, αυτή απάντησε «τίποτε».

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και πήρε διάταγμα κράτησης δύο ημερών για την 46χρονη ύποπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα