Διεξήχθη η άσκηση "Silver Spear" μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Αρμενίας

Πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων με την επωνυμία ΤΑΜΣ «SILVER SPEAR – 2023», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Αρμενίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνική Φρουράς η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρμενίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων και περιέλαβε στο αρχικό της στάδιο εκτέλεση βολών μάχης,

εκπαίδευση στον πύργο αναρρίχησης και αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης, ενώ στο κύριο επιχειρησιακό σενάριο της εξετάστηκε η σχεδίαση και εκτέλεση άμεσης επιθετικής ενέργειας.

Η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθότι αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των 2 χωρών και παράλληλα, σε επιχειρησιακό επίπεδο, συνδράμει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στοιχεία απαραίτητα για την εκτέλεση κοινών αποστολών από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα