Διέψευσε Σπίγκελ ο Κυβ. Εκπρόσωπος

Στη διάψευση του δημοσιεύματος του Σπίγκελ σύμφωνα με το οποίο στο Eurogroup της Τετάρτης συζητήθηκε το ακραίο σενάριο εξόδου Ελλάδας και Κύπρου από την ευρωζώνη, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και την εκπομπή «Έχουμε θέμα», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, πως το δημοσίευμα σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως να εξυπηρετούνται σκοπιμότητες.

Σε

ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της στο Eurogroup της Δευτέρας, o κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος στηρίζει την προσέγγιση της Ελλάδας, αναφέροντας ότι από τη μια η ΕΕ πρέπει να στραφεί προς πολιτικές ανάπτυξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε χώρα δεν μπορεί να προωθήσει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.Πρόσθεσε ότι στο Eurogroup θα συζητηθούν και οι οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο χαρακτηρίζοντας «κομβικό σημείο» το θέμα των εκποιήσεων.Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης Τσίπρα για το Eurogroup της Δευτέρας. Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο της Ελλάδας, το οποίο συνεδρίασε με βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των υπουργών σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να «κλειδώσουν» οι συμφωνούντες με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και «για να βελτιώσει περισσότερο τη θέση της σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς» .Σημειώνεται, ότι στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα –ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Με αυτό τον τρόπο οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα