Διεκδικούν επίσημα την Προεδρία της ΕΔΕΚ Βαρνάβα -Σιζόπουλος

Την υποψηφιότητά τους για την προεδρία της ΕΔΕΚ, υπέβαλαν επίσημα σήμερα οι Γιώργος Βαρνάβα και Μαρίνος Σιζόπουλος.

Την υποψηφιότητα του Α’ Αντιπροέδρου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα προτείνουν οι: Λοΐζος Ιωάννου, Τάκης Κτώρος, Χριστάκης Σωτηρίου, Αντώνης Αντωνίου, Λούκας Κέκκου, Μιχάλης Θεοδούλου, Πέτρος Βουτουρής, Ανδρέας Ομήρου, Φώτης Θεοφάνους και Βασίλεια Νικολάου.

Την υποψηφιότητα του Αναπληρωτή Προέδρου

του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου προτείνουν οι: Κωστής Ευσταθίου, Κωστάκης Αβρααμίδης, Άντρος Φιλιππίδης, Μαριέττα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Ταλιαδώρος, Σωκράτης Σωκράτους, Κωνσταντίνος Γιωργαλλής, Μαρία Κυπριανού, Λεωνίδας Παναγιώτου και Γιώργος Νικολάου.

Γ. Βαρνάβα: Υποψηφιότητα ενότητας και επανένωσης της ΕΔΕΚ«Η δική μου υποψηφιότητα δίνει την διέξοδο που σήμερα απαιτούν όλοι οι Εδεκίτες, της ενότητας και της επανένωσης του Κινήματος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βαρνάβα, προσθέτοντας πως «την 1η του Μάρτη οι Εδεκίτες έχουν να απαντήσουν και να αποφασίσουν στο ερώτημα ποιος μπορεί καλύτερα να επανενώσει το Κίνημα».«Θα επανενώσουμε το Κίνημα ή θα συνεχιστεί η διάσπαση», διερωτήθηκε. «Καλώ τους Εδεκίτες να εμπιστευτούν την υποψηφιότητα μου και όλοι μαζί μετά την 1η του Μάρτη, παλαιά και νέα στελέχη να προχωρήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, που είναι οι επικείμενες Βουλευτικές εκλογές και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Βαρνάβα.

Σιζόπουλος: Υποψηφιότητα αναγέννησης της ΕΔΕΚ«Η 1η του Μάρτη, η πρώτη μέρα της Άνοιξης ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει και την αρχή για την ανανέωση και την αναγέννηση της ΕΔΕΚ με κύριο στόχο το Κόμμα μας πιστό στις ιδεολογικές και τις πολιτικές του παρακαταθήκες να αποτελέσει μια πολιτική δύναμη πιο διεκδικητική, πιο αγωνιστική, πιο αποφασιστική ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η πατρίδα μας, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος.Μια ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, « η οποία να βρίσκεται πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα του κυπριακού Ελληνισμού, μια ΕΔΕΚ πιο διεκδικητική για τα δίκαια του λαού μας. Μια ΕΔΕΚ ανατρεπτική, γιατί η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος ή ενσωμάτωση του σημερινού συστήματος αλλά πρέπει να αγωνιστεί με πολιτικές πράξεις για την ανατροπή όλων αυτών των κακώς εχόντων στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Με διαφάνεια κατά της διαπλοκής και κυρίως με ανάδειξη αρχών που μπορούν να ισχυροποιήσουν τη σοσιαλιστική ιδεολογία του κόμματος».Κάλεσε, τέλος, τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν την 1η του Μάρτη στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτόν τον υποψήφιο που οι ίδιοι θεωρούν και εκτιμούν ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις δικές τους προσδοκίες και οραματισμούς.

Ανοίγουν οι κάλπες την 1η Μαρτίου

Η θητεία του νέου Προέδρου, ο οποίος θα εκλεγεί την 1η Μαρτίου, θα διαρκέσει μέχρι το προγραμματισμένο εκλογικό συνέδριο του κινήματος το 2016. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με κάλπες σε τις πόλεις (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο) και στο Φρέναρος για την ελεύθερη Αμμόχωστο, στην Πόλη Χρυσοχούς, στον Πύργο Τηλλυρίας, στην περιφέρεια Μαραθάσα-Σολιάς και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο).

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 8.00 π.μ και θα ολοκληρωθεί στις 5.00 μ.μ. Διάλειμμα 12.00 με 1.00 μ.μ. Οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές μπορεί να παρατείνουν τη διαδικασία κατά μια ώρα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος με βάση το Μητρώο που έχει το Κεντρικό Οργανωτικό Γραφείο. Τα μέλη θα ψηφίσουν στους τόπους διαμονής τους, όπως καταγράφεται στο Μητρώο του κόμματος. Όσα μέλη επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 1ης Μαρτίου, αλλά δεν είχαν εξασκήσει το δικαίωμα τους στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος ή στις τελευταίες επαρχιακές συνδιασκέψεις παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος για σκοπούς ταυτοποίησης στοιχείων.

Για σκοπούς συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία τα μέλη θα πρέπει να τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους και να καταβάλουν το ποσό των €10, εκτός από τους συνταξιούχους, τους στρατιώτες, τους φοιτητές και του άνεργους (κατόχους κάρτας ανεργίας) οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσό των €5.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα επιλέξει η αντίστοιχη Επαρχιακή Επιτροπή και θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Την εκλογική διαδικασία θα εποπτεύσουν αντίστοιχα εφορευτικές επιτροπές οι οποίες θα αποτελούνται από τους τρεις ανώτερους αξιωματούχους των Επαρχιακών Επιτροπών (Πρόεδρος, Αν. Πρόεδρος και Επαρχιακός Οργανωτικός) και δύο (2) εκπροσώπους του Πολιτικού Γραφείου, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 25ης Ιανουαρίου, συγκροτήθηκε τριμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Μαρία Βασιλειάδου, Ανδρέα Φιλίππου και Μαρία Θρασυβούλου. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των εκλογικών διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας και θα έχει την κεντρική εποπτεία της ψηφοφορίας.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια σύσκεψη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ορίσουν από δύο (2) εκπροσώπους σε κάθε εκλογικό κέντρο, οι οποίοι θα μπορούν να παρίσταται (χωρίς να έχουν δικαίωμα εμπλοκής) στην εκλογική διαδικασία και στην καταμέτρηση.

Διαβάστε ακόμα: Debate Σιζόπουλου–Βαρνάβα: Αυτά είναι τα προβλήματα της ΕΔΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα