Αντιδρούν οι Τούρκοι για την απόφαση του ΕΚ για αγνοούμενους

Μονομερές χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους αγνοούμενους της Άσσιας, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί σκιά στο σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Τανζού Μπιλγκίτς είπε ότι το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο δεν αφορά μόνο τους Ε/κ αλλά και τους Τ/κ και είναι ένα ανθρώπινο δράμα με χαρακτηριστικά ευαισθησίας. Ανέφερε ότι την περίοδο από το 1963 μέχρι το 1974 υπάρχει μεγάλος αριθμός

Τ/κ αγνοουμένων και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην κάνει αναφορά στους Τ/κ αγνοούμενους παρότι βλέπει αυτή την πραγματικότητα.Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα πρέπει να μένει μακριά από πολιτικές διαμάχες και αποτελεί “ατυχή εξέλιξη η αποδοχή ενός μονομερούς ψηφίσματος που παραβλέπει τους Τ/Κ αγνοούμενους”. Υποστήριξε ότι η απόφαση δεν θα συμβάλει καθόλου στις εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων που συνεχίζει το έργο της.Όπως είπε η Τουρκία δεν αποδέχεται με κανένα τρόπο τη μονομερή αυτή απόφαση και πρόσθεσε ότι αντί να γίνονται τέτοιου είδους ανώφελες δηλώσεις θα ήταν καλύτερα αν δινόταν μεγαλύτερη στήριξη στη ΔΕΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα