Διεύθυνση Επικοινωνίας Τουρκίας: Εθνική υπόθεση η Κύπρος - Παρελθόν και παρών

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από την Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, να παραμείνει σιωπηλή και να αποδεχθεί την προσέγγιση που αγνοεί την τουρκική κοινότητα στην Κύπρο και θέλει να έχει λόγο σε ολόκληρο το νησί, αναφέρει  η  Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας. Σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει τα τελευταία γεγονότα στο Κυπριακό αλλά διευκρινίζει την στάση της Άγκυρας.
 

dir="ltr" lang="en">From Past to Present Turkey's National Cause Cyprus

◾No one can expect Turkey, as a guarantor state, to remain silent and accept the approach that ignores the Turkish Community in Cyprus and wants to have a say over the entire island. pic.twitter.com/QLHfcCtpGp

Republic of Turkey Directorate of Communications (@Communications) July 26, 2020

Η παρούσα κατάσταση

H διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία αποτέλεσε τον τελευταίο πυλώνα των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών από το 1968, έκλεισε χωρίς αποτελέσματα στο Cran Montana 2017.
 Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αναγνωρίζει την πολιτική ισότητα του τουρκικού κυπριακού λαού και αρνείται να μοιραστεί τη διοίκηση και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος πίσω από το αδιέξοδο του νησιού.
 Οι προσπάθειες καλής πίστης από την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους σε αρκετές πλατφόρμες μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιστραφεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
 Οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο Ανάν το 2004 ξεκίνησαν χάρη στις πρωτοβουλίες της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
 Το Σχέδιο Ανάν, το οποίο έχει καταστεί άκυρο  λόγω της απόρριψης των Ελληνοκυπρίων, είναι ο ισχυρότερος δείκτης της στάσης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων πριν από την  λύση.

Η Τουρκική στάση
 

Αυτό που έχει σημασία για την Τουρκία είναι μια λύση που θα εγγυάται την πολιτική ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή σε μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, καθώς και ανησυχίες για την ευημερία και την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
 Κανένας δεν μπορεί να περιμένει από την Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, να παραμείνει σιωπηλή και να αποδεχτεί μια προσέγγιση που αγνοεί την τουρκική κοινότητα στην Κύπρο και θέλει να έχει λόγο σε ολόκληρο το νησί.
 Η Τουρκία εφιστά την προσοχή στους αθέμιτους περιορισμούς που επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους και υποστηρίζει τις προσπάθειες των αρχών της «ΤΔΒΚ» να εξαλείψουν αυτούς τους περιορισμούς.
 Η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ να σφετεριστούν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.
 Η υποστήριξη της Τουρκίας στην «ΤΔΒΚ» και η παρουσία της στο νησί θα συνεχιστεί με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και του μέλλοντος των Τουρκοκυπρίων.     
 
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Διεύθυνση Επικοινωνίας Τουρκίας, Εθνική, Κύπρος #45 Παρελθόν,diefthynsi epikoinonias tourkias, ethniki, kypros #45 parelthon